Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fascinuje mne, jak někteří jsou zděšeni, že "národ", tedy voliči jsou rozděleni. A mluví o zakopání příkopů. Tohle si nedokáži ani představit, jak se příkopy zakopávají. Asi nikdy nedrželi lopatu a krompáč v ruce, tito chytrolínci (výraz pro chytré a líné). Při volbách, při sportovním utkání či soutěži vždy bude jeden první a ostatní mezi poraženými. Vymyslel snad na světě někdo, že to jde jinak? Jiný může být systém zastupování občanů, ten navrhl pan Paseka. Vlastně řekl, že se u nás bude zavádět, on viděl do budoucnosti. Podle profesí nás budou zastupovat - řidiče řidič, svářeče svářeč, atd. Jak spravedlivé, jak moudré. Pokud někdo nesouhlasí, uveďte vážné a určité argumenty. Protože se řídím tímto moudrem:

"Rozhodl jsem se, že nebudu zarputile lpět na svých názorech, nýbrž je opustím a přejdu k jiným, když mi někdo ukáže rozumné důvody, kterých bych se mohl chopit. Nemám totiž jiný cíl, než se přiblížit pravdě" » Antony van Leeuwenhock.

2 0
možnosti

Máte pravdu. Lidi podle mně ztratili přímou cestu a hlavně představu o státě, o životních věcech, o povinnostech i právech. Jsou tak zaťatí. Je mi to líto. Pana Paseku jsem znala. Byl to úžasný člověk. A měl ve všem pravdu. A cesta za pravdou je krásná. Děkuji Vám. Mějte se pěkně. Mám z Vašeho příspěvku pěkný pocit. V

0 0
možnosti