Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Povaha ceskeho naroda... to nevim, nemuzu za Cechy mluvit, protoze nejsem Cech. Osobne se radim k narodu moravskemu, ktery hrde oficialne existoval az do doby silneho ceskeho nacionalismu ktery... ale to by bylo na dlouho:))

Dnes je myslim mnohem dulezitejsi najit cestu ven ze zlomu chodu nasich zemi a konecne dosahnout naseho nejlepsiho potencialu. Toho jako stat muzeme dosahnout pouze skrze pravdu, priznani, napravu, uprimnost, dobrotu, prirozenost, poctivost...

1 0
možnosti
Foto

Dávno tomu, co jsem se při hodinách dějepis děsil, jaká byla historie vzniku Anglie. Samý mord!

A pak se mi po letech dostala do ruky příručka pro studenty gymnázia (po strýci) a ejhle, byl tam seznam ala slavné české vraždy. Totéž. Takže co se týče historie, nemáme si co vyčítat. Jenže jak jsme přišli o královský rod, začalo to jít s kopce. Až se na letenském kopci objevila socha fronty se Stalinem v čele.

Není problém právě se ztrátě solidního symbolu?

R^

0 0
možnosti
IA

Já jsem měla z dějepisu vždycky nervy, nechtělo se mi učit haldy letopočtů válečných tažení a všelijakých neštěstí. Vyléčil mne jiný pohled na dějiny.

0 0
možnosti
JP

J27o48s41e11f 39P77o17t31r

23. 3. 2019 0:42

Ano, paní autorko, máte absolutní pravdu. Teď jde o to to, kdo nebo, co je měřítko úspěšnosti národa. Může to být Burksina Fasso, nebo země západní Evropy. V prvním případě jsme absolutní jedničky, v druhém případě jsme prohrávající, snad o 100 tet. Kdyby jsme se zastavili a my šli stejně jako teď, tak až za 100 let je doženeme

Přitom oni mají s námi nejdelší hranice,. a skoro stejné dějiny , ne třeba jako s Francií.

Je naprosto jasné, že je někde chyba . Klepeme se na ramena jací jsme kabráňci nejsme kabrňáci, jsme lenivci a odůvodňujeme to myšlenkami z doby reálného socialismu - kapitalisticky žít a socialisticky pracovat a myslet.

Prostě přes všechny řeči patříme do zaostalého Východu, protože na nás nedolehla výzva Římské říše - jedině tvrdá práce .

1 1
možnosti
IA

Máte pravdu, výzva římské říše na mne dolehla až po té, co jsem začala studovat starověk na FF. Úplně jiná kávička. R^

0 0
možnosti
Foto

Češi jsou jako čeština, ohební ve všech pádech a časech. To v jiném jazyce nelze nalézt. A to určuje jejich myšlení.

2 1
možnosti
IA

máte pravdu, to může platit o mnohých národech - jaký jazyk, takový lid

0 0
možnosti
Foto

R^nedá se nesouhlasit-karmaR^

1 0
možnosti
PB

P40e66t46r 82B46u25r42i32a41n

22. 3. 2019 17:00

Souhlas, karma.

0 0
možnosti