Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Člověk žijící budoucností je často planý, naivní snílek. Člověk žijící minulostí je často depresivní stařík bez budoucnosti. Jen člověk žijící přítomností je člověk tvůrčí, tvoří budoucnost, nepohrdá minulostí, hledá vize do budoucnosti a usiluje o jejich realizaci.

Zdraví je samozřejmě také důležité. Je to stav, kdy nemáme potřebu řešit, co s tělem, duší nebo s našimi vztahy. A abychom mohli být v současném okamžiku přínosní, musíme si být jisti svojí hodnotou. A úspěšně si budouvat dobré vztahy...

:-)

0 0
možnosti
IA

V To je přesně tak, pane doktore. Úspěšně budovat dobré vztahy, ale to je oříšek, mnoho lidí neví, jak to udělat. Být si jist svou hodnotou, to je hodně důležité pro přítomnost. Děkuji Vám a přeji krásný den.V

0 0
možnosti

Oříšky jsou k tomu, aby se louskaly. Dobré vztahy můžeme budovat jen tak, že dokážeme slyšet druhého, jaký je bez příkras, a s vědomím, že ho nezměním, mohu brát nebo nebrat. A vědět, zda mi za to stojí, něco zkousnout. :-)

0 0
možnosti
IA

VV tom máte pravdu. Kdybyste byl soudce, mohl byste to použít při rozvodovém řízení. Mně je tak líto těch rozpadlých vztahů! Nikdo si nedá nic říci. V

0 0
možnosti

Mně je hlavně líto dětí, které tím trpí nejvíce. Rozvádějící se rodiče je totálně zničí, nejen že je poznamenají psychicky, ale má to fysické důsledky na jejich zdraví! :-)

0 0
možnosti
IA

Dělala jsem leta přísedící u soudu a ty rozvody byly opravdu trapné. Bylo vidět, že ti lidé se vzali a tím to pro ně jako cíl končilo. Zplodili děti a ani to je nepoučilo. Mně je těch dětí taky moc líto. Nejvíc chybí otec.

0 0
možnosti

Chtěl jsem napsat, že hlavně holčičkám chybí táta a chlapečkům máma, ale není to pravda. Holčičkám i chlapčekům chybí oba! To je také důvod, proč relativizuji možnost adopce homosexuálními páry, které poškozují děti při vstupu do společnosti absencí jednoho ze dvou potřebných prvků. :-)

0 0
možnosti
IA

To je velká pravda, ne nadarmo je bibli a ve starověkých dějinách psáno o pater familias a rodinném právu. Také o výchově dětí ve starém Římě a Řecku. Dětem chybí oba rodiče, jeden opravdu nestačí. Rozčilují mne ty neustálé pokusy vrtat do rodin bez respektu. R^

0 0
možnosti
JH

J50a54n 70H23u51l22i32k

23. 7. 2019 20:44

Máte na 100% pravdu, pane Šimek, ale jsou to jenom rodiče kdo děti ničí? Už jste něco slyšel o českém OSPODU a UMPODU kde jsou často naprosto neschopní lidé, bez odpovídajícího vzdělání a zkušeností? Už jste někdy slyšel o Dr. Kapitánovi z Mikulova,který je ředitelem UMPODU v Brně, jehož jediná kvalifikace byla-asistent mezinárodního práva na právnické fakultě? To ale není všechno. Takový úřad v Německu ani v Rakousku vůbec neexistuje- Tam stačí socialní úřady, které si na zvláštní případy zvou zkušené odborníky, jako jsou dětští psychologové, lékaři psychiatři, zkušení psychologové atd. U nás máme zvláštní úřad v Brně i s extra barákem a totálně neschopnými lidmi, kteří jsou zcela podřízeni tomu neodborníkovi dr. Kapitánovi, který kupříkladu radil těžce nevyléčitelně nemocné matce mé dceři, tak, že jí bude moci pomoci, když se to dítě ocitne v Česku a tak ji ta matka s babičkou umesly z Rakouska, kde jsem s ní bydlel a měl ji tam pěti českými (!) rozsudky ve své péči.Moje dcera skončila v dětském domově,kde jsem si ji mohl vyzvednout, až když se zhroutila a přiznala, že bylo vše vymyšlené a připravené její matkou, ale to už chodila nahrbená.Nepomohl ani Zeman, který chtěl v té době vykázat norskou velvyslankyni z Česka. Samozřejmě jsem její Excelenci poslal dopis v angličtině a něco z toho se prý objevilo v norských novinách.Teď bych si velmi přál, aby mě pan Dr. Kapitán zažaloval a ulehčil mi tak práci,která byla mou nemocí zastavena.Mám velkou radost, že jsem zatím neumřel a nebylo všechno se mnou pohřbeno.Zdraví Vás Dr, Hulík a děkuje tímto Vám za Vaši ,,nahrávku."

0 0
možnosti

Pane Hulíku, děkuji za informaci. Netušil jsem!

0 0
možnosti