Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pani Aghova. Ve stejne dobe kdy jste psala tento clanek, mel jsem moznost shlednouu TV porad o Athenach v minulosti. Porad byl v anglictine a byl vysilan na "Netflixu". Dokonce nam ukazoval prvni Ustavu tohoto mesta (uzasny dokument napsany Solonem). Cekal jsem a take se dockal, videt prave to misto, kde se ta demokracie a sila svobodneho slova poprve ukazala svetu. Ta mirna planina s temi kamenymi stolci na vrcholu tohoto mista. Presne, jak dejiny nam predkladaji. Planina dokazala pojmout az 6000 obcanu Athen. Zde se diskutovalo o vsem nutnem, co Athenu potrebovaly vyresit. Misto, ktere pamatuje osobnosti Sokratese, Platona a dalsich.

Jsem jen smuten pri osobni nemohoucnosti toto misto videt osobne. Plne doporucuji jinym !!!

0 0
možnosti
IA

Mně to tam taky láká. Dnes jsem četla, že Řekové nasadili drakonický přístup. Solón byl mudrc, některé jeho zákony přešly do morálního rejstříku Evropy.Athénská demokracie je zajímavá a doporučila bych knihu stejného názvu. Je sice objemná, ale velmi vypovídající

0 0
možnosti
Foto

A proto svoboda slova je milovníkům totalitních systémů trnem v oku.

0 0
možnosti
JF

ono než o slovech je to o činech a to každého z nás - a odtud vychází kultura tedy nikoliv shůry nějak zvěstovaná. To jen vede k tomu že si jí někdo přivlastní kdo jí bude ykládat. Kultura vychází ode všech a všem patří. A vyslovována, tvořena a potvrzována je zejména činy. Slovo je totiž od boha. Člověku zůstávají už jen činy. ;-)

0 0
možnosti
IA

Pane Florián - celý článek, jak jste dobře pochopil je božském původu slova a proto také mluvím o jeho síle. Děkuji Vám. Žádná civilizace před námi o tom nepochybovala. Děkuji, že jste so můj článek přečetl a děkuji Vám za komentář. Mám radost. Ať se Vám daří.V

0 0
možnosti
PK

Kamarád mě upozornil na pořad pani Jílkové v ČT a tak jsem si ho zpětně na Horizonu přehrál. Šlo o vydání knihy pro děti s antisemistickým obsahem.

To byla skutečně názorná vyúka o svobodě slova prostřednictvím diskuse, všem doporučuji shlédnout.

Bez ohledu na obsah, mě vadilo, i když to chápu. že moderátorka nebyla neutrální, tedy profesionální.

2 0
možnosti
Foto

J38o24s89e80f 72B57á20r46t18a

29. 2. 2020 17:56

Tomu vydavateli knihu už chyběly akorát bílé podkolenky.

0 0
možnosti