Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když se v hodině dějepisu probíral Cicero, četl jsem pod lavicí rodokaps. A jak učitel látku vykládal, řekl Cicero. Pochopil jsem, že vyslovil mé jméno v 5. pádě, sebral žákovskou a mazal k tabuli. Učitel zprvu nechápal, co tam chci, pak mu to došlo a k pobavení třídy mě vyzkoušel. Dal mi pětku, protože já bych byl schopen akorát říct, že kovbojové nosí kolty proklatě nízko.

2 0
možnosti

Antika mě vždycky fascinovala a o Ciceronovi jsem si taky něco přečetla. Dneska by zapadl do Demobloku a psal řeči na Babiše. ;-D

Z historie bychom se měli poučit, zvláště té římské, ze které jsme mnoho načerpali. Taky tam měli skupinku obhájců demokracie, která se tak bála, že jím Caesar tu demokracii vezme, až ho raději preventivně zavraždili. A výsledek? Pád demokracie a vzestup imperátorů.

2 0
možnosti

On by hájil celým srdcem demokracii, jak ji poznal v Řecku. Římané však nebyli Řekové a měli pořád nějaké představy, co s tak velkým územím, co dobyli a kde sehnat peníze a poklady. Cicero byl docela velký bohém. Ale jeho knihy miluju. děkuji za komentář.

1 0
možnosti