Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pani Aghová. Vse co jste napsala ma jeden podtext. Dejiny se psaly, pisi a budou psat z pohledu a cinnosti viteze. Pohled na dnesni svet, ci male misto zde ve stredu Evropy, muze hovorit o vitezi zitrka.

Nebudu zde vice rozvadet. Jen pripominam z nasich dejin. Sila ceskeho naroda (spojuji to i s moravskou a slezskou skupinou), byla na vysluni jen pod vedenim silnych CESKYCH vladcu. U Velke Moravy to by Svatopluk, z dejin ceskeho kralovstvi to byly Premysl Otakar II, Karel IV a posledni to byl JIrka z Podebrad.

Historie CSR, CSSR a pozdeji CR, nam ukazuje presne o cem hovorim. Nemame silneho jedince, ktery nam ukaze ten zitrek takovy, jako nam ukazovali ti jmenovani v minulosti. My ho ani nehledame. Politicky system v CR je postaven PROTI usili takoveho najit. A hlavne se bojime ho najit.

Vas nadpis clanku je jiz mlhavy podle skutecnosti. Moravsky a Slezsky lid je jen v podvedomi lidi zijici na uzemi, ktere se tak nazyvalo. Snad jen zminka v "preambuli" nasi Ustavy, nas upozornuje na minulost. Tu, kterou jsme jiz vymazali.

WWII nam dala moznost zmenit mysleni v Evrope. Zacatek byl uspokojivy. Jenze.....!!

Ta sila nadrazenosti skupin narodu je vice a vice viditelna. My z duvodu popsanych, nemame tu silu usmerneni techto sil z venci. Nedivme se. Jiz te "otec vlasti" sv. Vaclav nam ukazal jaci mame byt!!! Zde ten "Damokluv mec" je jasnejsi nad nasimi narody.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS