Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Evropou se už prohnaly větší hrůzy, než tahle "rýmička". Dvě války, španělská chřipka ... A co se změnilo? Technika. Ale myšlení lidí stálé zůstává stejné. Nedávno tu někdo vzpomněl Egypťana Sinuheta. Jediný rozdíl je, že informace všeho druhu se šíří rychlostí světla a je jich tolik, že se v nich prostý člověk topí.

"Koronáč" musel zneklidnit odborníky, neboť pokud byl vytvořen uměle (jako biologická zbraň), tak je obezřetnost na místě. Kdežto jako politikum? Dar z nebes!

Karma! R^

1 0
možnosti

Plně s vámi souhlasím, Kdyby lidé pozorněji četli knihy, které nám zanechali Řekové a Římané a raněstředověcí autoři, zvláště ti, kteří byli účastníci všech pohrom, které se udály ještě před pádem Říma a po něm, kdy několik století bylo území otřásáno morem, násilím a jinými hrůzami, pak by věděli, jak s tím naši předkové naložili a jak se z toho vymanili a co z toho všeho vzešlo. Lidi to nezajímá, jen čekají, kdy budou moci zase zasednout k prostřenému stolu. A já se držím toho Sokratovského Pečuj o svou duši (za všech okolností). Děkuji Vám, že jste můj článek četl.

1 0
možnosti

P79e67t80r 69B89u25r43i53a11n

20. 5. 2020 10:33

Karma. Docela mě udivilo, kolik lidí se koronaviru chytlo s nadějí na "nějaké" změny. Jedni vyzývají k přijetí Eura, že teď je ten nejlepší čas, který se prý ukázal, jiní naopak k vystoupení či dokonce rozpadu EU, někteří zůstali při zdi a volají pouze po zavedení progresivního zdanění či rozdávání sociálních bytů. A to také není ničím novým. Společenskou pohromu jako nejlepší čas na sociální změny už hlásal Lenin.

2 0
možnosti

Mně to taky udivuje, co lidé malují a myslím, že si ani nejsou vědomi, že jim nezbývá, než se zhostit svých povinností a že zázraky se nekonají. Jenže to nejvíce podpalují ekonomové, ti jsou původci těchto očekávání a píší o tom rozsáhlé články. A potom také různé ideologické směry, kteří pořádají přednášky na tato témata. :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS