Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já mám ty staré texty moc ráda, a zalíbila se mi, jejich logika, jasné myšlenky a humor. Ten Eros u Faidra a Platona je láska k filosofování a ten Eros, o kterém se mluví je láska k tomu, kdo druhému přináší vědění. Ten Eros funguje tak, že např. můj učitel filosofie je ten, kterého miluji, protože mne obohacuje a já jeho miláček, protože má radost, že mu naslouchám a učím se. Lepší, než pořád číst v zákonech, že ano?

0 0
možnosti

R^ Staré texty jsou těžké na čtení. Já jsem to vzdal hned v první knize! Láska je mi bližší v křesťanství. Ale ta nedeformovaná! Sex a erotika jsou veliké dary Boží! :-)

0 0
možnosti

Já mám zase ráda nauku o Duchu svatém. Nejvíc mne fascinuje rozhovor Ježíše s Nikodémem. Jak hovoří o té podobnosti s větrem. Když jsem začala uvažovat nad tématy mých přednášek o Bibli, opět jsem se začetla do řeckých textů, které vlastně sepsali Řekové v Alexandrii. Ježíš stále mluvil o lásce, o jejím smyslu, o její kráse, a o štěstí člověka, jakoby Řekové mluvili o blaženosti.Když jsem se učila v dogmatice trinitární teologii, nebyla jsem schopná odložit knihu, jak mne to přitahovalo.A tak se snažím jít v té linii, abych studenty přitáhla k pozornosti a též k tomu, aby začali číst Písmo. Je to objemná kniha, je to láskyplný dopis Noha k člověku.

0 0
možnosti