Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pani Ireno Aghová. Vase vzpominka na Sokratese je vzpominka na cloveka, ktery nam vysvetlil demokraticke principy. Jeho pozorovanini athenanu na te louce pred hradbami Athen je jeste dnes dukazem sily svobodne mysliciho jedince, od ktereho toto vysvetleni vychazi.

My jsme vsak upustily od teto dulezite skutecnosti. Nevolime jedince ktereho zname, ale volime skupinu obcanu sjednoceni ve politickych stranach, ktere nemame moznost dokonale poznat a udelat si usudek o jejich pravdomluvnosti.

Zde je ten paradox nasich cinu v demokratickem procesu. Ten zaklad demokracie vysvetlen Sokratem jsme odhodily a nahradily systemem, ktery podporuje jen ty, kteri chteji byt zvoleni.

Dekuji vam za pripomenuti. Velice osvezujici.

0 0
možnosti

R^

Kurz po volbách? Podle toho koho zvolíme!

Když zvolíme ANO, půjdeme cestou oligarchické pseudodemokracie směr totalita, směr politický byznys pro oligarchy se znásilněním policie a justice.

Změna bude potenciálně možná jedině, když budeme volit PirStan nebo Spolu!

:-)

0 1
možnosti
Foto

J46o52s80e85f 68B75á23r18t84a

2. 10. 2021 11:58

Hegel, Jaspers, Brecht.... s vámi musí být zábavné večery :-)

Karmu jsem dal.

0 0
možnosti
IA

já mám s nimi opravdu zábavný život ;-D

0 0
možnosti
Foto

Po volbách se budou, lidově řečeno, po nějakou dobu (možná delší než by se očekávalo) handrkovat, a protož jim jde hlavně o peníze, nakonec se "pragmaticky" dohodnou. Pragmatici nehledí na ideály, ale na prospěch- hlavně na svůj vlastní. A občané budou rádi, že konečně nastal klid.. Harašit zbraněmi se nedá dlouho, z tragedie se postupně stává fraška. A kdo zvítězí ve volbách? Jeden směr oproti tomu druhému v poměru 60:40%.... A hádejte který? ;-)

0 0
možnosti

Směr návrat k havlovské demokracii! :-)

0 0
možnosti
PK

Nedělejte si iluze, jedna "klika" vystřídá druhou.

3 1
možnosti
ZD

Vždy to tak bylo a bude. Všichni řeší loutky na tribuně a nechtějí nic vědět kdo v zákulisí tahá za provázky.

3 1
možnosti