Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Takže první odhady obsazení vlády:

Ministři za ODS by mohli být: Martin Kupka (doprava), Jana Černochová (obrana), Zbyněk Stanjura (finance) a Marek Benda (spravedlnost).

Za TOP 09 panuje shoda na ministru zdravotnictví Vlastimilu Válkovi. O působení Markéty Pekarové Adamové přicházejí rozdílné informace - mohla by vést resort kultury.

Lidovci - Jan Bartošek - M. Zahraničních věcí a zemědělství ( Jurečka ) a MPO - je v jednání.

STAN - ministerstva vnitra - Vít Rakušan. Resort školství Petr Gazdík. Ještě se dohadují s lidovci, zda neobsadí i MPO.

Piráti: Olga Richterová MPSV, Ivan Bartoš - ministerstvo pro místní rozvoj. Pokud by STAN získalo MPO, bude asi zřízeno pro Piráty nové ministerstvo pro Digitalizaci.

;-)

0 0
možnosti

Rv!!

Já se modlím za konec tandemu Zeman-Babiš, protože poškozuje naší republiku svým vysmíváním se pravdě a lásce, vysmíváním se zákonům, vysmíváním se právnímu státu, vysmíváním se slušnosti a solidnosti, startujícím cestu od Evropské unie k ruskému protektorátu! A nakonec zatajování skutečného zdravotního stavu prezidenta je v současnosti velmi nebezpečné!

Pro vedení země dostala mandát pětikoalice a jeví se, že tento mandát bere vážně. Proto každé oddalování možnosti jejich vlády je vysoce rizikové, trestuhodné a nebezpečné!

:-)

2 0
možnosti
IA

Nepozoruji, že až na některé skupiny lidí by se něčemu takovému vysmíval. Pravda a láska je určitá ideologie, kterou je třeba vyjasnit politologicky nebo filosoficky. Je možné, že lidé tomu přesně nerozumí.

0 0
možnosti
Foto

Některé Vaše názory (asi fanynky A.Babiše) jsou diskutabilní, což je dobře, protože každý má svůj názor. Budu jen velmi stručný:

1) Důchody, důchodci a příplatky, řádně odsouhlasené ústavní cestou - Zákonem je určená výše valorizace důchodů, proto cokoliv nad tuto valorizaci je nesystémové. Mají-li poslanci pocit, že jsou nedůstojné penze, pak ať změní valorizaci nebo udělají změny v sociální péči (zvýšení životního minima, příspěvků na bydlení apod.). Zásadnější otázkou ale je dostatek zdrojů. Bude-li přebytkový rozpočet, pak zvedněme důchody všem o 50 tis.Kč. Když ale máme stamiliardové deficity, tak to prostě nejde (má-li země prosperovat). Tomu se říká zodpovědná rozpočtová politika a konsolidované veř.finance. To má také vazbu na vrtulníkové peníze a inflaci, dluhovou službu atd.).....

2) Že je něco řádně odsouhlasené, neznamená, že je to správné (např. poněkud nestoudné platy a odměny politikům). Vláda to navíc načasovala tak, že jen politický sebevrah by takový návrh veřejně odmítnul těsně před volbami.

3) To myslíte vážně, že "za Babišovy vlády byly pokusy o důchod. reformu, která se projevila"?! Navýšení důchodu rozhodně není reformou...

4) Vyčítáte dnešní opozici, že nepředložila konkrétní reformy, ale ty přece nezveřejnily ani ANO nebo ČSSD v roce 2017. Když totiž vypracujete kvalitní důchodovou reformu, detaily zveřejníte před volbami a pak nevyhrajete, tak si Vaši práci přivlastní Váš soupeř, kterého tím posílíte. Proto jsou volby spíše o důvěře a slibech.

4) K výrazu "svrhnout Babišovu vládu" - vlády se "svrhávají" při pučích, nikoliv vítězstvím v demokratických volbách.

5) Proč považujete investiční pobídky za tak důležité. Na ekonomiku je jejich vliv minimální.

6) Nová vláda je "bez zkušeností"? Vždyť seděla v parlamentu. Navíc - může být ještě horší, když Babiš s neschopnou loutkou Vojtěchem byli 2. nejhorší na světě?

7) Nemůže za spekulace o zdraví M.Zemana spíše mlčení Hradu?

Končím svůj diskuzní příspěvek a jdu se modlit za naší zemi :-)

2 0
možnosti
IA

já nepatřím k antibabišovcům a ani k jeho voličům. Bohužel nemám čas s Vámi zajímavě polemizovat, děkuji za Váš komentář.V

0 0
možnosti
Foto

Průlom k budování právního demokratického státu by nastal, kdyby zákonodárci ráčili poctivě uchopit téma vymahatelnost práva v ČR. Nejde o nic menšího než jsou základní lidská práva. Toto téma bylo podstatou Charty 77. Ochota hájit lidská práva vedla k pádu minulého režimu.

https://www.petice.com/petice_spolku_rodiny_obti_eske_justice_na_zmnu_trestniho_adu_a_trestniho_zakona

Vypořádání se s rozpočtem, důchody atd. nijak nepodceňuji.

3 0
možnosti
JT

Vy píšete tak pěkně, tak nějak moudře.

0 1
možnosti
Foto

Modleme se za evropskou civilizaci. Má na kahánku. Lidé nechtějí manuálně pracovat, státy vyhazují miliardy na sociální politiku, ubývají důležité suroviny, kazí se životní prostředí, státy řídí neschopní amatéři..... To nemůže dlouho vydržet.

5 1
možnosti
IA

Dobrý večer pane Bicera, Děkuji Vám za příspěvek, který má můj souhlas. Evropa má opravdu problém, který mohla předpokládat svou politikou. Ani jeden ze států se nejeví jako perspektivní. Ale doufejme, že se to časem srovná. V

2 0
možnosti