Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neodolám dodat ještě jednu věc. Celý 28. říjen mi pravidelně dehonestují projevy bezpáteřních a bezcharakterních politiků. Přesně jako vyjádření dosluhujícího premiéra. Je pouze vymezující se, nejsou to slova státníka, jen prázdné plky nikdy nekončící volební agitace. Kdy konečně ti odtrženci od reality pochopí, že většina národa nechce vystoupení z EU, ale její reformu? Tohle zjevně nechápe v politickém spektru takřka nikdo. Tak jako britské politické špičky nepochopili, kam mají svůj ne moc saturovaný národ směrovat, tak se to neděje téměž nikde. Společnost je polarizovaná a řada lidí sedí ve svých zákopech, bez sebemenší snahy změnit názor. Jednoduše proto, že v politické garnituře nejsou osobnosti, které by skutečně dokázali oslovit a spojovat lidi. Nejvíce se tomu asi blíží pan Vystrčil, ale je z něj, dle mého názoru, až příliš cítit intelektuál a chybí mu zemitost, kterou disponoval Zeman, byť to byla zemitost z manipulace.

2 1
možnosti

R97e42n42é 23J38o53s32e88f

29. 10. 2021 9:52

Připomínáte mi komunistu, který v roce 1968 také chce reformovat a věří, že je to jediná cesta. EU pracuje na principu RVHP. Dnešní "demokraté" tvoří totalitu – demokraturu (Vilhelm Moberg). Chybí svoboda, diskuse mezi rovnými, právo a spravedlnost, mravní zásady...

3 1
možnosti
Foto

Karma, paní Aghová. Napsáno člověkem, který vidí, ale nechce rozdmýchávat, rozumí, ale neuráží a nenapadá. Bez velkých iluzí, ale se snahou o optimismus. S pokorou, ale obavami v pozadí. Bohužel i se smutkem ze současného obrazce ĆR v zahraničí. A se smutkem z polarizace ve společnosti, kdy hlavní snahou textu je spojovat. Vašemu článku by měla být věnována zasloužená pozornost, je moc dobře a vyzrále napsaný. Bohužel právě především ti, kteří by měli chápat výzvu k toleranci a význam našeho postavní především v EU, ho pojmou ne sebekriticky, ale jako prst mířící na jejich oponenty, bohužel. Ta karma je vskutku zasloužená, dala jste si záležet.

2 0
možnosti

Bohužel mnozí Češi, kteří byli na začátku 90. let oddanými vlastenci, postupně - hlavně po úmrtí Václava Havla - dost vystřízlivěli, setkávají se se samými špatnými zážitky ve státu, založeném nikoli na právu, ale na lži a korupci.

2 0
možnosti
Foto

Bohužel to takhle mnozí nepochybně vnímají a připočtěme k tomu hromady pseudovlastenců.

1 0
možnosti
Foto

dobrý, pocit školního slohu, což nemyslím vůbec špatně, vlastně je dobře, že se 28 pořádají různé mítinky, setkání a tak dále

0 0
možnosti

je to stejná slavnost jaká se slaví na světě - třeba založení Říma. Krásná tradice.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS