Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to to základní. Koukám že tu máte jednu značně neetickou paní v diskuzi. Etika celku by měla splňovat vědomí jednotlivců, kteří chápou i to, že spolecenské žití a svoboda je jisté oxymoron...pokud chci být soucastí cehokoli, protože vnímám jisté potreby zastřešení a chování smečky,která mne v lecčems chrání, eticky vzato, jsou okamžiky kdy smecka potřebuje zase mě. Ve spolupráci, kdy se cítí prospěch celku s kdy bude v závěru lépe i mně. Etika znamená se upozadit kde je to nutné. Celý covid je sice pandemie...ale zdaleka není tak nrbezpečný jsko pandemie špatného a hrubě neetického myšlení, kdy umím spláchnout chyby velitelů a prokazuji v etickém myšlení snahu dosáhnout mravních cílů. Jsme na tom velicee blbě...a poněkud bez příkladů moralit starověku,co ßli pr8kladem v lajně první.

1 0
možnosti

Tím myslíte mně tou neetickou paní? To tedy děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Cokoliv dobrého nelze lidi naučit, ale musejí to odkoukat od dobrého příkladu. Naučit se lze matematice a jazyku mateřskému. I slušnému společenskému chování, viz pánové Guth a Jarkovský.

Co třeba podnikatelská či obchodní etika? Můj dědeček - živnostník - byl zvyklý uzavírat smlouvy podáním ruky. Protože nedodržet ji - to se přece nedělá.

Jak to vypadá, dobré příklady už hledáme jen v historii. :-)

3 0
možnosti

Pane Dvořáku, podnikatelská a obchodní etika je součástí obchodních podmínek a smluvních závazků a též obchodních vztahů. Ten zvyk uzavírat smlouvy podáním ruky se přenesl do současnosti a to tak, že to podání ruky nebylo jaksi žádnou pojistkou, aby strana kupující ráčila včas v dohodnuté termínu konat, zaplatit. A to šlo i dost vysoké Částky. A strana prodávající nevěděla, co má s tím dělat a nenapadlo ji, aby sepsala uznání dluhu pro kupujícího a dohodli se na splátkách. Já bych mohla psát knihu o takových případech. to Vaše "to se přeci nedělá" nemá patřičnou váhu.

0 0
možnosti

Rv

Spravedlnost je hodnota, ale ne největší!

Nejvyšší hodnotou je láska, úcta k druhému člověku! Láska je nejvyšší zákon! Pro její nedostatek dostal člověk Desatero. A další zákony!

Člověk je dle neuropatologů naprogramován k sebedestrukci. V čem spočívá Ježíšova spása? Přinesl korekci softwaru důrazem na pravdu a lásku! Člověk tu korekci hodně zamlžil. A proto tuto korekci zatím nepřijal.

Spravedlnost je produkt Ježíšovy korekce.

:-)

0 0
možnosti

Já jsem se dívala na tuto problematiku z hlediska udržitelnosti demokracie a řádu.

0 0
možnosti

L87i62b61o20r 52B84í41l14e71k

6. 11. 2021 17:07

Nechtějte etiku od lidí, kterým se neustále před očima dějí tyto neustálé podpásovky, lidi etičtí mají být lidi blbí, kteří si všechno nechají od lidí neetických profesionálně vycvičených asertivitě všechno nechat líbit, brávo, to se povedlo

0 2
možnosti

L82i56b25o58r 34B41í16l57e28k

6. 11. 2021 17:12

P.S. Začněte s etikou v senátu, tam je potřeba někomu školení, když někdo někoho předem pohřbívá, Vy etiko

0 3
možnosti

Vazena pani Ireno Aghová. Vas clanek me inspiroval k nekolika radkum. Doufam ve svoji znalost se k tomuto clanku vyjadrit presne.

Prozil jsem svuj zivot ve spolecnostech ruzneho druhu. Od Protektoratu az do roku 1968, kdy se muj zivot zmenil v trestance (18 mesicu nepodminene) za odchod s teto krasne vlasti. Zde jiz ta etiketa spolecnosti se klonila k diktatu, ktery jsem nemohl unest. Snad to je ten duvod meho premysleni o postaveni ceskeho naroda (moravskeho i slezskeho) ve svete, ktery byl odloucen od styku obcanu. A prece jsem nasel neco spolecneho, neco co bylo i uvnitr meho mysleni. Da se to rici jednou vetou

Etiketa spolecnosti je zavisla na dobre organizaci teto spolecnosti.

Jsem obcanem CR, ale take jine zeme. Stabilita teto zeme je prave v te organizaci statu a s tim take etiketa je stabilni presne jako ten stat. Drobne rozdily vuci nasim, jsou jen dusledkem velikosti a historii. Take nabozenska orijentace jiz vychazi z etikety prava a jeho vnimani.

Dnes ziji ve state (pracovni prilezitost), ktery prave u sveho rodu dokazal uskutecnit takovy krok dopredu, ze jeste dnes se ucime o tomto obdobi. Devet clanku Ustavy teto zeme, jsou prenaseny do ustav statu s demokratickym myslenim. Ustanovuji moderni etiketu zivota. Organizace tohoto statu udrzela tuto spolecnost pohromade i pres to, ze sily ji chtely znicit a ustanovit neco jineho. To je i dnesni situace, kdy etiketa naroda musi odolavat akcim, rozchazejici se zakladu teto spolecnosti.

Studoval jsem osobni etiketu jeste v CSR. Byl to predmet pro znalost zahranicniho montera. Jeste dnes, se svymi prateli, se dostavame k diskuzim o te osobni eticke znalosti a provozovani v dnesnim normalnim zivote. Z nekterych starsich detailu osobni etikety mame i legraci. Na tom pani Zazvorkova postavila svoji karieru. Snad si jeste pamatujete.

1 0
možnosti

L17i33b60o52r 27B26í64l97e76k

6. 11. 2021 17:24

No ale, kde je jádro pudla, co tím chtěl básník říci atd.?

0 1
možnosti

Mně by dnes stačilo, kdyby vláda a parlament dodržovaly zákony, ústavu a mezinárod. konvence, pro nás závazné; opatření proti covid-19 by se z tohoto právního rámce neměla vymykat. Na etiku - která má posunout společnost ještě k lepší atmosféře (dobrovolně cosi dobrého přidat k zákonům) - už vůbec nemáme, obávám se.

1 1
možnosti

A v čem stát nedodržuje zákony a konvence a mezinárodní právo, které je pro nás závazné? Zákony, které jsou platné a jedině soudním rozhodnutím pozměnitelné, kromě toho procházejí implementací Evropských směrnic, které platí pro všechny členské státy, které též směrnice implementují. K dobré atmosféře ve státě nenapomůže nic jiného než respekt k zákonům a státu.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den Ireno (mohu?). Kdysi jsem se podílel na tvorbě školního vzdělávacího programu pod vedením opravdu didakticky a pedagogicky erudoaného člověka s malým smyslem pro realitu. Desítky hodin práce, jednou jsem mu řekl, že ten dokument vypadá úžasně, ale že nikdy nebude naplněn, protože na to nejsou lidi. Bylo to tak, ani později, pod mým vedením, se cíle nedařilo naplňovat, protože sehnat kvalitní učitelku byl nadlidský úkol. Totéž je trochu s Vaším textem, s tím rozdílem, že si rozhodně nemyslím, že byste měla malý smysl pro realitu. Spíš je to výzva, že? R^

1 0
možnosti

Já v tom vidím nekonečný řetěz sváru bez možnosti ho někdy ukončit. Já se na ty věci dívám ze svého pohledu, ostatní ze svého.

0 0
možnosti