Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

V současnosti vnímám za nejhorší, jak postkomunističtí, překabátění oligarchové a papalášové zde drobí společnost k nedůvěře evropské a české vládě, nedůvěře k pravdě a ke komunistické nenávisti druhého člověka.

Začalo to ruskou desinformační hybridní válkou a pokračuje to desinformacemi šířenými krom padesáti ruských serverů i desítkami českých serverů.

Je jediná cesta ke změně a obnovení společnosti: Úcta k pravdě a úcta k druhému člověku! V tomto zorném úhlu zpytujme svoje svědomí v adventu!

:-)

0 0
možnosti

Lidem chybí kontinuální znalost dějin českého státu. A přitom jsou to právě občané, kteří mají pro kvalitu a důstojnost státu hlavní slovo. \\\

0 0
možnosti

Jeden z reckych filozofu nam to zdelil. Jiste ten vyrok znate, pani Aghova i pane Rodene. Pro ctenare jen zopakuji.

"Stat je organizovane nasili"

Jen pridam. Jaky stat si vytvorime, takove nasili muzeme ocekavat!!!!

0 0
možnosti

To není z Řecka, protože oni se zmiňovali o polis, ale myslím, že to pronesl Marx.

0 0
možnosti

To je pro dnešní dobu docela mimo realitu. Kde se vytváří obraz o politicích, v mediích, televizích, na sociálních sítích, kde platí určitý marketing, sledovanosti a prodejnosti. Pak tu je věc druhá, a to znalost kompetencí vlády, nejen na úrovni státu, ale krajů, obcí, kde je to i o řízení různorodých ekosystémů, kde není jen občanská část, vláda má na kontě policii, hasiče, zdravotní systém, školství, výstavbu infrastruktury státu, dále lobbing určitých skupin, Hospodářská komora, Odbory, podnikatelské svazy atd. kraje zase nemocnice, domovy důchodců, chod infrastruktury, obce zase ... Tedy je to úplně jiná rovina, kterou lze přirovnat jako kdyby koncern typu WW s mnoha filiálkami v zahraničí, což je mnohaúrovňový svébytný ekosystém, měl každých 5 let, řídit někdo z ulice ... Pak tu je princip pyramidy a vlastně i IQ pro překročení hranice sebeprojekce a vlastního zájmu, kde je 2 D vidění černobíle, potřeba vedení, autority a řádu, ale pandemie, a to že planeta a příroda je dynamická, kde po A nemusí být B, ale i číslo, tak ukazuje i slabiny současné evoluce člověka, ve velmi složitém informačním, technologickém, multikulturním globálním světě. Tato pyramida, kde spodní část pokrývá tato skupiny s tím to IQ a viděním ve 2D, nad ní je skupina vzdělanců, a špička ta chybí. Nemáme tzv., duši společnosti, osvícené osobnosti, tak jako za mocnářství či 1. republiky, neboť je z veřejné scény vytlačily bulvární hvězdy a hvězdičky, jež dokonce moderují televizní zpravodajství, bez novinářského vzdělání a etiky. Není ani funkční ani role prezidenta a 1. dámy, jež by měli vyrovnávat tlak ve společnosti, zvláště v těžkých dobách. Tak že moc zde vlastně převzaly media, televize a i soudy ... Co je potřeba a zde citelně chybí znalost prostředí, kompetence vlády, kde se zde vidí jen 2 roviny, nevraživost k Babišovi a občanská rovina. Žijeme ve velmi složitých ekosystémech, díky nim máme dnes tento servis a životní standard, sociální, zdravotní, bezpečnostní, informační atd.

0 1
možnosti

Spíše to už vypadá že bude potřeba mít i patřičné vzdělání a pro řízení managmentu, vláda na úrovni krajů, obcí, státu ...

0 0
možnosti
Foto

J69o40s75e84f 25B20á90r15t20a

28. 11. 2021 10:07

Vyargumentováno to máte dobře, škoda, že je to v reálu jen takové scifi.

1 1
možnosti

Pro mne je zase scifárna ta současná situace. A věřte, že já lidi dobře znám a snažím se jim pomáhat v nesnázích, protože oni zase neznají právo a kvůli každé hlouposti běhají po právnících. Co je jim platné, že se k nim vrací právo, když na něho hledí jako obtížný hmyz a čekají, kdo za ně vyřeší jejich kauza a zda ten člověk, kterého si zvolí to umí nebo chce udělat? V

0 0
možnosti
Foto

Paní Aghová, máte samozřejmě pravdu, ale ti, co by to měli číst - a hlavně- vzít si to k srdci, to číst a chovat se tak nebudou. (Po tom, co jsem očekávala po roce 1989 se tak nestalo). :-/Většina těch, co se vlastním přičiněním stávají politiky sledují jiné cíle, tay egoistické, vlastní. Mít moc a vliv. A často jejich chování odradí ty, co se chtěli chovat tak, jako by se chovat měli, a politiky odejdou. Věřím ale, že existují i světlé výjimky, ale není jich noho. Díky za zajímavý a poučný článek.

1 0
možnosti

já si začínám myslet, že vnímání státu a politiky je z obou stran - občané a jeho orgány jimi zvolené úplně zvrácené oproti přirozenosti státu, který je budován stále stejným směrem už 6. tis let. Já jsem to psala pro občany, kteří jsou tím hlavním a rozhodovacím pilířem řádného státu. V tom je odpovědnost státních občanů si uvědomit, že volby nejsou žádná formalita a že by měli mít jakési techno v politice hlavně občané.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, paní Aghová. Učíte nebo je to výňatek z připravované knihy? KarmaR^

0 0
možnosti
Foto

Uvědomil jsem si, že učíte nebo jste učila.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS