Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J73a65n 88K72a74r87a75s86e75k

19. 5. 2022 18:27

ze se text rozdeluje na odstavce jsme se naucili ve skole. Tenkrat se tomu ale nerikalo semestr, ale pulrok.

1 0
možnosti

I14v55a32n27a 87L66a53n42c54e

19. 5. 2022 15:15

Kovidová situace udělala své, vidím to na vnučce. Sice v nášem státě nebyly školy dlouhodobě uzavřené, jako se dělo v jiných státech, ale stačilo to. Výuku musela vnučka zvládat sama, protože její rodiče můžou sice dohlížet, ale většinou ji s angličtinou nepomůžou. Do toho tento rok změnila školu, protože šla: v Čechách by to byla šestá třída, jiní učitelé, jiní žáci, jiná škola...

Projevilo se to u ní lajdáctvím, ale konec školy se blíží a testy si opět vytáhla na sto bodů, dokonce navržením do třídy, kde se věnují určitým předmětům více do hloubky. Tak jsem zvědavá.

Syn jí nedávno řekl: můžeš si lajdat a potom budeš přehazovat za deset dolarů na hodinu hamburgery a práce tě nebude bavit. A nebo budeš chtít dělat to, co tě baví, a to se budeš muset začít opět učit.

Co se mi líbí v Americe je, že si můžete maturitu dodělat i v pozdějším věku. Pokud chcete jít na vysokou, tak potřebujete maturitu, co tedˇ. Nakoupíte si knížky, nebo jdete na přípravku, abyste prošel maturitou. Nemusíte kvůli tomu navštěvovat čtyři roky školu.

0 0
možnosti
Foto

Ministr školství za to, že někteří studenti neuspěli u maturity, většinou nemůže.

2 0
možnosti

ale může, když rok co rok se to opakuje stejně tak je chyba v systému. Maturita je i ukázka kvality výuky.A je to odpovědnost školy.

0 0
možnosti
Foto

Jde jen o čtenost, většina autorů těchto článků jsou středoškoláci s minimálním rozhledem a mají předem dané, co mají napsat. Chyba je v tom, že spousta maturantů na těch školách vůbec nemá co dělat. S tím dnes skoro bezcenným papírem (s výjimkou tabulkově placených míst) má problémy s uplatněním spousta z nich i tak. Školství je nemocné, od 89 jde pomalu, ale jistě stále dolů. Mám rád Vaše články, líbí se mi Váš smysl pro etiku, spravedlnost a vždy takový morální a pozitivní podtext. Těžko se mi to vystihuje. Takový dětsky dospělý pohled na svět okolo sebe. Ode mne máte nominaci.

2 0
možnosti

My jsme měli štěstí já i můj bratr, že jsme se narodili v rodině vzdělanců, z první republiky a vypěstovali v nás lásku ke knize a povinnosti se učit. Já se opravdu dívám očima dětí na svět, protože se nechci drásat tím, co si lidé myslí a sdělují mezi sebou a dramatizují si život tím, že se cítí pod tíhou vůle jiných, kteří jim křivdí a ubližují. Tak se budovat stát nedá i s lidmi- voliči, kteří si zvolí někoho na koho pak roky nadávají. Nikdo nikomu nevěří a dává to najevo hořkými diskusemi na sítích. Takové nálady nemají cenu a probouzí úzkostnou atmosféru a papají Neurol a myslí si, že je to spasí. Ona cesta je, kdyby chtěli, ale většina není zvyklá porozumět textu a jsou i tací, že neumějí správně číst. A ty cpou advokátům do kapes peníze, jako že budou myslet za ně, místo aby si opatřili občanský zákoník sami.

1 0
možnosti