Babišova vláda pokračuje.

27. 06. 2019 6:31:55
Je ráno, ptáci se ozývají a do pokoje fouká chladnější vzduch. Přichází nový letní den. Před chvílí skončil přenos z Poslanecké sněmovny, který jsem celou noc sledovala.

Kvalitní život pro všechny generace.

Abychom ustáli všechny problémy, zejména ty v sociální a zdravotní sféře, je třeba se pustit do reformy sociální sféry. Co to znamená? Je to o volbách každého člověka ve sféře partnerského soužití a o úspěšném budování rodinného života, v kterém se pohybují nejmladší a nejstarší generace, které si vyžadují nejen péči jeden o druhého, ale také mezigenerační schopnost soužití. Tento požadavek se větví do mnoha dalších odvětví, v kterých se realizují muži a ženy, na jejichž bedrech leží celá ta tíha zajištění rodinné domácnosti. Je to o trhu práce, který by měl fungovat v celé zemi, i v těch odlehlejších oblastech od velkých měst, je to fungování služeb, které stát a obce jako zřizovatelé má za úkol zajišťovat, jako jsou zařízení pro děti (školky a školy), zdravotnictví a zajištění péče o nemocné nebo dožívající jejichž opatrování nemohou zvládat laici (tím je rozuměno rodinní příslušníci), kteří zajišťují základní rodinný příjem. Je to také o bytové politice. Hodně se toho naplánovalo o startovacích bytech pro mladé, kteří zakládají rodiny a na jejichž bedrech leží nejen péče o děti a zajištění dostatečného příjmu na splácení hypoték a jiných položek, aby zajistili slušný standard pro rodiny, do nichž se počítají i stárnoucí generace, pobírající důchody, jejichž výše by měla pokrýt náklady na bydlení, pokud tato generace žije samostatně a je v takovém zdravotním stavu, že se dokáže do určitého věku sama o sebe postarat. Volá se po důchodové reformě, ale také reformě školství. To všechno závisí nejen na odpovědném řízení státu, ale také na smyslu pro odpovědnost pro každého obyvatele, který si plně uvědomuje, co je třeba zajistit pro důstojný život všech žijících generací. Jde též o souhru státních institucí, které v tomto smyslu pečují o obyvatelstvo.

Budování státního území.

Stát má na starosti nejen budování sociálního zázemí pro obyvatelstvo, do čehož spadá i sféra kvalitní legislativy, ale také normalizační politika pro všechna odvětví průmyslu, zdravotnictví, potravinářství, odpadové hospodářství, vodní hospodářství, pozemní stavitelství a liniové stavby a jiná důležitá odvětví, od nichž se odvíjí i politika státu. Jde o řádné hospodaření s vodou, energií, palivy a bezpečné komunikace, o které se stará jejich vlastník (stát, obec, kraj). Jde o lesní hospodářství a zemědělství a cenovou politiku, jde i bezpečnost státního území, kterou především obhospodařuje stát a orgány komunální správy. Jde také o vnitrostátní dopravu, která zajišťuje pohyb obyvatelstva po území, které se dopravuje do práce, do zdravotnických zařízení, do škol a jiných cílů.

Zaměstnanost v dělnických profesích.

Jak je vidět z tohoto velmi stručného náčrtku, práce by bylo dost, ale je třeba nejen úředníků, ale též zručných pracovníků, kteří ovládají řemesla a jsou pro ně vybudováno učňovské školství, které je otevřeno dalšímu vzdělávání, v němž se mohou realizovat mladí lidé, kterým jsou taková odvětví blízká. Řemeslo má stále zlaté dno, a ne každý je schopen se stát zručným řemeslníkem a po řemeslnících je velká poptávka i v zahraničí.

Je stále co budovat a o co se starat.

Souhra mezi státními a komunálními politiky je vlastně to nejdůležitější, neboť jde o rozdělené pravomoci v nejrůznějších otázkách, které jsou položeny například v občanském zákoníku, Jde o soukromý majetek, který vlastní občané nebo firmy, jde o majetek státu, který je spravován samostatným úřadem, jde o kontrolní systémy, které zajišťují chod státu podle daných pravidel. Péče o legislativu je velkou prioritou, zvláště pak přístup každého občana k platným zákonům, a to nejen pro informovanost, ale také jejich správnou aplikaci ve věcech, které si nevyžadují advokáta či jiného právního zástupce.

A tak vláda premiéra Babiše bude pokračovat.

Podaří se jí splnit všechny plány, které si předsevzala spolu s koaličními partnery pro blaho země a lidu? Rozjedou se konečně diskuse o tom, co je třeba zlepšit v této zemi, jak zrychlit vývoj řešení neodkladných záležitostí a jak zvládnout problémy, které se vrší tím více, čím více se zdržuje jejich řešení? Nelze jinak, než popřát hodně odvahy a šťastnou ruku při výběru priorit.

Autor: Irena Aghová | čtvrtek 27.6.2019 6:31 | karma článku: 25.56 | přečteno: 891x

Další články blogera

Irena Aghová

Sírachovec

Chtěla bych připomenout tuto biblickou knihu a též, že následující napomenutí platí dodnes jajo zdroj moudrosti

29.3.2023 v 14:48 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 116 | Diskuse

Irena Aghová

Senátní návrh cen za věrnost zachrání tisíce manželství.

Určitě se tím nesníží rozvodovost, Ale spíše konflikty v rodinách posílí.zamyslela jsem se nad otázkou, jak chápeme věrnost a kdy nastává nevěra.

11.11.2022 v 18:28 | Karma článku: 13.90 | Přečteno: 312 | Diskuse

Irena Aghová

To bylo už tenkrát v Mezopotámii 1.Úvod.

Následující článek se bude dotýkat témat, která se týkají úvah o bytí a nesmrtelnosti i o právu, a v dějinách starověkých mezopotámských civilizacích a chtěla bych sdělit čtenářům, jen to, co starověké společnosti vyprodukovaly.

6.10.2022 v 15:29 | Karma článku: 14.03 | Přečteno: 271 | Diskuse

Irena Aghová

O svědomí

Na svědomí jednoho člověka je možné ostře útočit nebo ho probouzet v přátelském rozhovoru. Záleží na tom, zda ti dva chtějí spolu vycházet do budoucna, nebo si nakrátko vyřídit účty.

19.8.2022 v 10:23 | Karma článku: 12.49 | Přečteno: 233 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 39 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 23.92 | Přečteno: 438 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 467 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...