Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Lady Humussprey

1. 8. 2010 12:06
Být Čechem je hříčka osudu, který určil, že mě rodiče

naučili česky, tady jsem musela chodit do školy. Jinak to neznamená vůbec nic. Jsme největší lháři Evropy a co horšího, lžeme sami sobě. Z toho asi plyne ta pustá užvaněnost. Největší omyly Čechů. Jsme národ oblíbený. Nesmysl, když v cizí zemi sedíte někde, kde je puštěně televize a v ní sportovní utkání, tak vždy místní štamgasti fandí hlasitě proti nám. Máme šikovné ruce. Nesmysl. Co je zde pěkné, to postavili cizinci a Češi jim jen míchali maltu. Co Čech, to muzikant. Tak to je skutečná perlička. Něco jsem se najezdila k moři a když bylo večer veselo, tak česká skupina se nedala přeslechnout pro šílenou intonaci a nesmyslně vrávorající rytmus, úplný děs. Před lety jsem byla v Anglii přes kulturu a byla tam též jedna naše docela známá kapela. Styděla jsem se za ně. Úplně každý v té hospodě zpíval lépe, než její dva zpěváci, pro které to byla obživa. Má definice Čecha tedy je, užvaněný nedouk.

0 0
možnosti
L3

Livrak 3

1. 8. 2010 12:13
Re: Být Čechem je hříčka osudu, který určil, že mě rodiče

Tvá malost a tvůj komplex je nekonečný.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

1. 8. 2010 11:05
Böhmen - Bemák

milá paní, byl jsem vychován dvoujazyčně a vyrůstal jsem v ČR? Umí stejně německy jako česky a nyní žiji v Německu. Miluji svůj domov a své přátele v Čechách a mám kontakty v celém světě. Mám rád českou dechovku, lidovky, Dvořáka, Janáčka, Smetanu a samozřejně též německé skladatele a spisovatele a dokonce i ruskou literaturu. Dokonce jsem se učil i rusky a ještě to zvládám. V Čechách piju rád pivo a chodím do hospody ale o do vináren. Prostě podle společnosti a chuti. Stejně to dělám v Německu. Do Čech jezdím asi tak jako když Němec rozený v Mnichově a žijící v Kolíně nad Rýnem, jezdí do Mnichova.. domů. Pravda je že mám asi dva žiivoty..... a to je dobře. Pro Čechy jsem Němec, pro Němce Čech. Ale já se citím všude dobře, tak jsem si to zařidil. Ovšem nikdy nezapomínám že život jde dopředu, ale to krásné břemeno minulosti rád za sebou tahám, vyžívám si to a je mi dobře u srdce. Tak paní autorko co jsem já?

0 0
možnosti
ON

wallster

1. 8. 2010 11:11
Re: Böhmen - Bemák

no přeci černej kocour přes cestu :-P

0 0
možnosti
J

Jack.Pott

1. 8. 2010 11:04
Moravák, Čechoslovák, Evropan, člověk

Taková je identita moje - přesněji: Mou vlastí je Morava, patřím do československého jazykového prostoru, kulturou jsem Evropan a mými bratry a sestrami jsou všichni lidi :-).

0 0
možnosti
DB

DANUSA

1. 8. 2010 13:41
Re: Moravák, Čechoslovák, Evropan, člověk

Jé,to je krásné,jsem stejného názoru.VR^

0 0
možnosti
C

certik_bertik

1. 8. 2010 10:54
největší

Čech byl Josef Švejk![>-]

0 0
možnosti
N

neeu!

1. 8. 2010 10:43
no tedy..

...vybrala jste si, myslím, že dost odvážně, těžké téma. Vy jste Češka? Jaká jste Vy? A jaký jsem já? Opravdu je tou škatulkou příslušnost k národu? Jak jste vůbec došla k této otázce (ptám se bez ironie).

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

1. 8. 2010 10:08
Být Čechem?

Kdo o sobě můýe říct, že je Čech? A z jakého důvodu? Že mluví česky? Podobné je to i s hledáním vlastností, které by Čechy definovaly. Jsme lidé. Jediná rasa. Marka Tereza i Jack Rozparovač.

0 0
možnosti
PN

paulina

1. 8. 2010 8:40
xxx

Já su radši moravačkou.

0 0
možnosti
L3

Livrak 3

1. 8. 2010 7:55
;-)

Být Čechem je prostě bomba, nechtěl bych být nikým jiným. [>-]R^

0 0
možnosti