Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

Re.pe.te

7. 9. 2010 6:53
HMMMMM,

Patriarchátní model, tendence zahánět ženy do tradičního postavení bez ohledu na přání vykonávat povolání, neumožnění věnovat se svým zálibám a trávit svůj volný čas podle svých představ, sexuální nároky a někdy i donucování k sexuálnímu styku.

Z druhé strany pak neochota mužů pomáhat s domácími pracemi a výchovou dětí, neochota poskytovat ženám prostor pro rozvoj své osobnosti a trávení svého volného času podle zálib a představ a nerespektování jejich pracovního programu.

Ženy však nechtějí obětovat výkon svého povolání a tím si nastolit možnost závislosti na muži, ženě hrozí  že si později již nenajde vhodné a dobře placené zaměstnání a¨bude bojovat s finančním nedostatkem.

PĚKNĚ SHRNUTO, JEN NECHÁPU, PROČ ŽENY S TĚMI MUŽI, KTEŘÍ JE JEN UTLAČUJÍ A BRÁNÍ JIM V SEBEREALIZACI VLASTNĚ SOUŽÍVAJÍ. BÝT ŽENOU, ASI SI NEJDŘÍVE UJASNÍM, CO VLASTNĚ OD ŽIVOAT CHCI A PAK SE TÍM ŘÍDÍM, ALE TO JE JEN NÁZOR HLOUPÉHO CHLAPA:

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

7. 9. 2010 6:49
Kde je zakopaný ten pes?

Myslím, že příčin je mnoho. Když to vezmu od začátku, tak první velkou příčinou je nástup ateismu. Pokud svazek manželský není považován za posvěcený Bohem a tudíž nerozdělitelný, lidé se rozvedou snáze. To myslím není zdaleka jen negativní. Další příčina je emancipace ženy (opravdu bych tomu neříkal feminismus), která způsobuje změny v tradiční dělbě práce mezi mužem a ženou. To, že se dříve ženy více staraly o drobné domácí práce a chod domácnosti, dávalo mužům důvod zůstat v manželství prostě z pohodlnosti. A třetí důvod vysoké rozvodovosti je, že rozvod se stal normální, společensky přijatelnou věcí, v některých dobách a vrstvách až moderní záležitostí. Rozvedení (více to funguje mezi ženami) si chválí svou nově nabytou svobodu a inspirují tak další k následování.

-

Řekl bych, že pokusy spasit tradiční manželství jsou bez šance na úspěch. Nastává čas pro přehodnocení tradičního modelu manželství. Zatímco někomu vyhovuje, jiní lidé v takovém svazku vůbec nedokáží žít.

0 0
možnosti