Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sidonie_11

26. 9. 2011 11:42
Nechci být rýpavá, ale...

... nejdete tak trošku s křížkem po funuse? Na konci září je už obvykle většina ovoce zavařená, zmražená či jinak zpracovaná. ;-) Třeba u nás se meruňky zpracovávaly někdy v půlce července už, a to máme pozdnější odrůdu než sousedi... ;-)

0 0
možnosti

Maura Irena

26. 9. 2011 20:34
Re: Nechci být rýpavá, ale...

Vy asi budete z Moravy, že? ;-) Mně ještě zrají jablka, hrušky a mám už po švestkách. My v rodině meruňky moc nemusíme. Sice jsem zavařovala i meruňky, ale spíš kvůli piškotové roládě.

0 0
možnosti

Jožin z planin

26. 9. 2011 8:30
Množství cukru

Nedáváte tam toho cukru moc? Mně se osvědčil poměr 1:1 na maliny, rybíz i jejich kombinaci.

Kdo nechce zavařovat (přece jen se ztrácí vitamíny, mění chuť a stojí to energii), tak se dá použít chemie (sorban draselný) a kdo nechce ani chemii, tak je možné i sirup zamrazit, ale zase je potřeba velký mrazák a PET láhve, protože sklo by prasklo.

Osobně se mi zdá škoda jablečný mošt kazit cukrem. Dá se zavařit nebo zmrazit, tak jak je. Maliny jsou něco jiného, šťáva z nich není bez cukru zrovna chutná.

Mražení v cukerném roztoku jsem nikdy nezkoušel, vždy stačilo zamrazit vcelku a nebyl problém (angrešt, rybíz, maliny, borůvky, jahody, švestky...). Po rozmražení se to dá použít jako čerstvé ovoce, akorát není tak dobré. Druhá varianta je ovocná dřeň, kam cukr samozřejmě patří. Jen rozmixovat, dle chuti osladit, nalít do malých kelímků a zmrazit.

0 0
možnosti

Maura Irena

26. 9. 2011 20:35
Re: Množství cukru

Děkuji za úžasný recept - já dávám cukr podle babičky. Ale máte pravdu, už jsem si vás zařadila mezi své recepty.V

0 0
možnosti

aby diskuse neměly sysl

26. 9. 2011 1:57
Sušení a zaváření dobré, kvašeni a destilace lepší

1 0
možnosti

Maura Irena

26. 9. 2011 20:36
Re: Sušení a zaváření dobré, kvašeni a destilace lepší

;-D

0 0
možnosti