Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Žadatel

17. 11. 2011 17:26
Související články: Formuláře na pomoc v hmotné nouzi

Máte-li čas, podívejte se na "Žádost o příspěvek na živobytí"    https://formulare.mpsv.cz/oknouze/cs/form/edit.jsp?CMD=EditForm&FN=PnZ100601501&SSID=4T~dRFnA.I4ESe~xu5vbGDM0VOKjYWfZ

Vyhledejte na žádosti část "D" - Ostatní společně posuzované osoby , kde je uvedeno: Uveďte všechny osoby, které s žadatelem společně užívají byt na adrese uvedené v části C.

A teď si představte manžele ve věku kolem 50 let např. se dvěma dětmi, kteří si vzali do bytu staré rodiče (tito mají svůj starobní důchod).

O co jde: manželé přijdou o práci a podají žádost o příspěvek na živobytí a o doplatek na bydlení. Do žádosti však musejí uvést i své rodiče, kteří pobírají svůj důchod. Žádost bude zamítnuta s tím, že příjem společně posuzovaných osob přesahuje částku existenčního minima pro daný počet osob a nebo bude výše dávky snížena o výši důchodu společně posuzovaného důchodce. Tím je prakticky důchodci jeho důchod státem odebrán a je mu ponecháno existenční minimum ve výši 2020 Kč/měs.

Rozumíte tomu ???

0 0
možnosti

Maura Irena

17. 11. 2011 17:49
Re: Související články: Formuláře na pomoc v hmotné nouzi

Ano, rozumím, jak to myslíte.Ale nejsem si tím jistá, že to tak bude přesně probíhat, Musím to zjistit a dám vám vědět, jak by se taková životní situace řešila.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS