Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Starší generace si taky hledí jen sama sebe a myslí si, že je nejlepší a že může poučovat lidi, kteří nejsou tak zastaralí jako oni. Co je špatného na používání nových technologií? Sociální sítě jsou novým a efektivním způsobem komunikace mezi reálnými lidmi. To není virtuální realita. To je reálná komunikace. My nebudeme používat poštu ani holuby jenom proto, že pro důchodce jsou počítače příliš nová technologie. A dříve byli mladí lidi taky indoktrinovaní ať už náboženstvím nebo komunismem.

1 1
možnosti

Máte pravdu, můj dvou a půletý vnouček ovládá počítač, mobil (chodí s ním všude a rozesílá prázdná SMS, lidi nám volají zpět), a tablet, na kterém sleduje nějaké pohádky. Moje matka je z toho na větvi, ale já ne. Narodil se do své doby.Taky se rád dívá do knížek. No, zda na sociálních sítích jsou vždycky ti, kteří tam figurují pod jménem, to je otázka. Ale jinak, je to zajímavá oblast, sama mohu komunikovat s lidmi, které znám anebo jsou mí oblíbenci.Máte pravdu o té indoktrinaci, za kterou nevyčuhuje vzdělanost, ale pasivní přijímání. Ono je to i na školách, zažila jsem to ve vzdělávacím procesu - Žižka - zločinec-padouch-lapka-národní hrdina- historická postava - žoldák - vyberte si. Snažím se se toho zbavit a dopídit se, kdo je kdo v současném pohledu. V

0 0
možnosti

Je to dáno tím že je snaha dát svým potomkům to nejlepší, jež se setkává se snahou státu a určité ideologie, zde je ukrytá v myšlence že když dětem poskytneme to nelepší tak z nich budou silné a samostatné osobnosti.

Jde o falešný pseudohumanismus.

Dalším jevem je zde orientace spotřebního trhu na mladé generace, snadný přístup k financím ...

Pak vyrůstají v určitém vákuu.

1 0
možnosti

Téma mládežníků je dobré a kterýkoliv výzkum pak dopadne stejně - Jsou stále horší a zlotřilí ! Vždy jsou vinni - protože my jsme staršími ! Zajímavý by byl výzkum na téma - "Jak jste vychovali vlastní děti" ? Výsledek by zřejmě byl výtečný - pouze ze společenského pohledu to pak nefunguje, klasika rozporu ... Každá doba, pak určitě nese svá specifika, dnes hlavně nástup techniky, který je přenáší do světa virtuality. Vidím však podstatnější problémy ! Jak je vychovávat ? Viz odraz politické scény, kde vedle obrovské rozvodovosti se prokazuje, že pro úspěch obětuj vše. Zahoď hodnoty, i loupi a přidej se k tomu silnějšímu i s patinou ruda, nebo STB, (vyplatí se) ... Podobně pak, asi ideál rodiny - Ale jaké ? V pokřiveném socialismu se rodilo mimo manželství 5% dětí - nyní 50% ! Není špatných dětí - Je pouze špatných rodičů ! Ty výzkumy nemluví o mládežnících - Ty výzkumy hovoří o nás, o těch starších ! ... :-)

2 0
možnosti

ano, je to složitéR^

1 0
možnosti

Co je to štěstí? Muška jenom zlatá...

Čím méně štěstí hledáš, tím více ho budeš mít!

Pán Bůh do Tebe vložil určité konkrétní hřivny a pokud je poznáš a rozvineš a v životě použiješ, budeš šťastný a spokojený!

Přes veškerá naše úsilí, naše mládež není vychovávána ke svobodě a nezávislosti na státu a spoléhání se jen sama na sebe, naše mládež není vychovávána ve vzájemnosti Božích dětí, není dostatečně socializována. A to je riziko pro její budoucnost!

:-)

1 0
možnosti

Děkuji, obrovské riziko, ale dá se mu předejít.V

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS