Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milá autorko blogu, máte neobyčejně krásnou představu. Ale takhle daleko nejsme. Dnes jde o to, zda jsou studenti schopni sesmolit krátký sloh na dané téma (resp. zda jejich sloh může dostat do ruky k opravě někdo nezaujatý a neinstruovaný) a zda je lze vyzkoušet z počtů ze základní školy.

1 0
možnosti
IA

Vážený pane Šedivý, děkuji Vám za Vaši instruktáž, ale moje představa vzrostla z mých osobních zkušeností ve vzdělávacím procesu. Co mi škola nedala, to jsem získala sama v samovzdělávacím úsilím, protože mne to bavilo. Zajímavé je, že má malá vnoučata jsou taky přičinlivá a já je v tom podporuji. V

0 0
možnosti
Foto

Státní certifikáty ztrácejí na hodnotě. Bylo by vhodné aby tuto certifikaci převzal soukromý sektor.

2 0
možnosti
RB

Ta zatracená matematika! Kantoři i studenti by si měli uvědomit, že matematika je základem logického myšlení, a bez logického myšlení nelze ani pracovat ani studovat.

Jen pro tu legraci: Píšu knížky: Detektivky, fantasy, dobrodružné, v nichž logika zdánlivě nemá místo. Omyl. Bez logického myšlení bych nedokázal napsat ani řádek.,

2 0
možnosti
IA

To máte pravdu, že bez logického myšlení člověk nenapíše žádný příběh. To platilo vždy a bude platit napořád. Děkuji.V

0 0
možnosti
JK

Maturita je hlavně důležitá proto, neboť zaměstnavatelé požadují maturitu tam, kde by uspěli v pohodě i lidé bez maturity. Třeba inspektor autoškoly, smuteční řečník, městský policista atd atd.

1 0
možnosti
Foto

I u oněch Vámi uváděných zaměstnání, má maturita své místo. Nejde totiž jen o jakési zaškolené montážníky na páse, či práce tzv. pomocné;-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Ano, je. Může být ,,předstupńem", a tudíž i ,,sítem" v tom smyslu, že je maturant schopen dalšího studia vyššího stupně, ale i ,,výchozím bodem" pro vstup do světa, kde se maturant může sám i uplatnit ve svém zaměstnání coby středoškolák se vzděláním, atˇ tzv. ,,všeobecným", či již se specializací na určitý obor. A do středoškolského vzdělání by vždy měl patřit i matematika, resp. maturování i z tohoto předmětu, neb je to jeden ze základů opravdu(!) středoškolského vzdělání.

1 0
možnosti
IA

Dobrý den, pane Jiroudek. Samozřejmě, že matematika je jeden ze základů a student by neměl mít před ní úniku po celé studium. Jen je třeba, aby je vyučovali ti, kteří středoškolskou matematiku vyučují jako odborníci. Vždyť řečtí filosofové byli matematici, stejně jaké staří Peršané a vůbec všichni, kteří něco stavěli nebo vynalézali v různých oborech. Byla zřejmě první vědou.

Děkuji Vám za příspěvek.V

1 0
možnosti