Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ideální stát je samozřejmě možné vytvořit. Jeho vytvoření je ale podmíněno možností, kterou zde nastíním. Společnost se skládá z jedinců, kteří mají různě vyvinutý stav svého Vědomí. Pozor nemluvím o IQ, ale o stupni rozvoje Vědomí tak, jak ho nastínil úžasný psychoanalytik, který navázal na práce Carla Junga, a sice David R. Hawkins. Pokud se jedinci, kteří představují skupinu o hodnotě Vědomí 500 a více (viz slavnou hawkinsovu Mapu vědomí) dostanou do vedení společnosti, tak je vyhráno. Otázkou je, jak to zařídit.

I tady existuje řešení. Jde totiž o to, aby proběhly skutečné volby, tedy volby zdola, které jako jediné jsou skutečně demokratické (viz mé knihy). Jde totiž o skutečnou (opravdovou) demokracii, po vzoru Starého Řecka (před 2500 lety). Tím se automaticky vyloučí lidé s nízkým stavem Vědomí, neboť z principu budou voleni lidé, kteří jsou moudří, a především půjde ve volbách o lidi, kterým jiní vyslovuji důvěru a vědí, že je nepodrazí. Jde tedy o skupinu lidí s dostatečně vysokým stavem Vědomí (viz Hawkins).

A je vymalováno.

Současná Oligarchie (vláda přes politické strany), tím odpadne, jako listí ze stromu na podzim. Co je k tomu potřeba? Maličkost. Převzít odpovědnost za sebe a za dění ve společnosti na sebe sama.

To je ten zakopaný pes. Všichni se chtějí mít dobře, ale nikdo za dění kolem sebe nechce přijmout patřičný díl odpovědnosti. To je i důvod toho, proč, když Gréta v OSN vyslovila kritiku tohoto postoje, to vyvolalo takovou bouři nevole u těch, kdo dnes rozhodují.

Antonín Mareš

1 0
možnosti

Je mi ctí, že jste mi napsal váš úžasný komentář a v mnohém se shodujeme.

0 0
možnosti

Není, jádro pudla je v tom jak se obnovuje společnost. Společnost se obnovuje generačně a každá generace podobně jako my, musí se všemu naučit a poznat. Když se narodíme tak máme téměř nulové vědomí a utváříme si jej prakticky celý život a navíc sama příroda jej nám v určité chvílí zboří a nadopuje. Tomu se říká puberta a pak přichází vliv pohlavních hormonů a mužský a ženský pohled na věc, celé to mírní vzdělání. Každá nová generace se rodí do jiných podmínek než ta naše a je mírně posunutá a v dospívání si na vše musí přijít sama, vyzkoušet, poznat, nemá ráda autority a ráda zpochybňuje, je revolucionářská. Postačí několik generací a úplně vymizí počáteční impulz a hodnoty jež vytvořily současnou společnost. Nakonec jsou i zpochybněny ...Tady je vidět určitý odkaz, jiný úděl a cestu má společnost a jiný úděl samotný člověk. Společnost musí vytvářet podmínky pro soužití několika generací, člověk může a má jít vlastní cestou a osudem ... V současné době "příliš" dáváme prostor mladé generaci bez toho aby si vštípila generační hodnoty a žití v spolku generací jež tvoří společnost.Tím její revolucionářská a i anarchistická energie není přetvořena třeba cit k hodnotám a dříve směřovala k různým hnutím a názorům, i třeba studenským bouřím a dnes k prožitkům, zážitkům. Zatím si to můžeme dovolit než nám zatne tipec krize a nebo příroda. Základ je naučit se vnímat tento ekosystém a jak se do něj vstupuje, jakou roli zde hrají generace, jak se rozvíjí a vytváří naše vědomí ... Pak je tu role rodiny a státu. Dnes je stát doslova dojná kráva ...

2 0
možnosti

Dnešní době, státu - Již přestávám rozumět. Často si říkám, jak by dnes uspěl W. Churchill - Nic vás neslibuji, naopak, pot, krev a slzy! Asi, jako extremista, by se do PS vůbec nedostal! Tedy, epocha nároková. Kdo více dá - ten je lepší. Došlo to tak daleko, že řada lidí spatřuje zdroj blaha ve Státě samotném. Sami sebe za zdroj ani nepovažují! Rodina, jako základ základu - je v rozpadu. Není ani daňový náznak mezigenerační přirozenosti - Aby děti podporovaly své rodiče. Naopak, to vše zajistí Stát .. Systém - Aby se ti žilo lépe, odevzdej nám prachy ... My to víme lépe ....

K tomu další neuvěřitelnosti - Kdy dělník svými odvedenými daněmi podporuje miliardáře! Aby nebylo chaosu málo - ČSSD i s KSČm to vyživují. Činorodý jedinec OSVČ je předem vyhlášen za podvodníka - Aniž by ještě cokoliv započal konat! To všechno nárokuje obrovské náklady + byrokracii a hlavně snímá odpovědnost základu - Z člověka samotného! Pokud si k tomu přidáme možnost, určit si vlastní pohlaví - Opravdu jak říkám !? Nová doba - Nová hesla. "Kdo není dotován - Okrádá vlastní rodinu" ! ... :-)

1 0
možnosti

Vážený pane Buček, vítejte v klubu - já tomu taky přestávám rozumět. Ani antičtí státovědní myslitelé by takový vývoj ve státě nevymysleli a přesto - zamysleme se, já vidím jako chybu, že se neumíme řídit zákony, které omezují konat nebo podporují konat věci, které vedou k rovnováze a ta je důležitá, protože představuje spravedlnost. Takové etatické teorie, o kterých správně mluvíte, nevede k tomu, aby se naplnila triáda existence státu. Já cítím nějakou velkou nedostatečnost už od roku 1990 a ty důsledky se táhnou do dnešní doby. Jde třeba o to, jak se definoval tržní systém a úloha státu i společnosti a jedinců v něm působící. Přebujelá byrokracie, přebujelé požadavky a hlavně, pane Buček , veřejné zakázky a z nich pocházející všechny problémy - například ve investičním stavebnictví a též to, že zadavatel - stát dopustil, aby do celého procesu ingerovala významně soukromá sféra, místo, aby měla zaměstnance. kteří by byli schopni podle zákona jednat jednak jako odborníci atd. A z těch zakázek plynou všechny problémy. Stejně jako problémy s kontrakty a personální problémy. A myslím, si, že v tom hraje též roli marketing s čímkoliv a to, že nikdo nikoho nekontroluje ani v několikastupňovém systému. Ránu tomu daly i implementované evropské předpisy do našich zákonů, které nebyly rozumně přizpůsobeny k národní situaci. A je to moc a moc. Co se stalo, nedá se odestát, ale je třeba začít jinak a lépe a s lidmi, kteří tomu rozumí, ne jenom přikyvují.

1 0
možnosti

Idealni stat MUSI mit tu nejlepsi organizaci vedeni statu ktera je k disposici - tato organizace existuje!! V teto organizaci musi byt vnitrni kontrola cinitelu ridici tento stat - tato vnitrni kontrola existuje!!. To je zaklad.

Vychova obcanu vychazi z tohoto zakladu. Zde je nutno si uvedomit, ze vsechny socialni programy jsou diktatem statu vuci obcanum. I pres vytvareni pohodli obcanu v dennim zivote. To znamena mit obcana, ktery se rozhoduje sam ve vsech uskalych jeho zivota. Stat je jen povinen ve vytvoreni podminek k nabidnuti vseho, co obcan potrebuje. (pomoci trzniho systemu)

Pani Aghova. Takovy stat v dnesni dobe nikde neexistuje. Ani ten obcan neexistuje, protoze neni tak vychovan. I ldyz ten zaklad ma jeden stat. V minulosti, tedy na pocatku tohoto statu, mel tento stat presne to, o cem pisi po definici zakladu. Behem sve historie, prestava byt idealni.

Nejsem filozof. Pisi jen sve poznatky po patove situaci u nas v CR. Studoval jsem a porovnaval jsem co jsem videl. Vysledek???

Idealni stat nelze v teto dobe vybudovat. Sila decimovane spolecnosti nema silu a ani chut se vratit k pocatku. Pan Ksir to vyjadril za me.

1 0
možnosti

Souhlasím s Vámi, že velká slabina v současnosti všeho je to, že zřejmě nefunguje kontrola ve státní správě, jak by fungovat měla ve všech rovinách státu, i když je zákony nastavena. Co se týče občanů, to je opravdu otázka, neboť občané se řídí zákony. Zdá se, že současně platný občanský zákoník, který platí pro občany i pro státní orgány se všemi předpisy souvisejícími by měl zajišťovat nejen právní ochranu občanům a činností orgánů vůči občanům ale také plnění povinností a odpovědností se všemi sankcemi má být dostatečnou úpravou, je otázka, jak jsou tyto předpisy dodržovány na obou stranách a jak jsou používány sankce.

0 0
možnosti
Foto

Jde o to, že je velké množství lidí, kteří rádi žijí na úkor druhých lidí a stát je pro ně ten nejlepší nástroj jak toho beztrestně dosáhnout. Základem ctnostné společnosti je absence arbitrárního násilí vůči lidem, kteří na nikoho neútočí.

3 0
možnosti

Díky. O násilí ve společnosti mám ještě jiný článek. Mějte se dobře.V

0 0
možnosti