Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Takže oko za oko zub za zub může jen Bůh? Nikde jsem nečetla že bůh může být tak krutý. A kdo teda potom řekl ty po mně kamenem já po tobě chlebem? ;-)

0 1
možnosti
IA

Napsala jsem Vám vysvětlení, ale to zmizelo. Podle Tóry, Bůh chránil své stvoření a člověka zvlášť před těžkým proviněním. Oko za oko, zub za zub znamená, že Bůh nedovoluje odvetu, kterou by spáchal člověk, ale bere ji na sebe - má je pomsta.

0 0
možnosti
Foto

Jak víte, kdo jakou strast či slast prožívá a při čem.

1 2
možnosti
IA

Podle chování a skutků, to je jednoduché. A pak ze zkušenosti a z praxe mezi lidmi. Někdy to nebylo vůbec hezké. V

0 0
možnosti
PK

Faktem je,že nenávist mezi lidmi nelze nikdy vymýtit, bo je to jeden z lidských citů , který má tu schopnost se vyživovat samostatně. Nemám tento cit rád a pokud mě opanuje a někdy se to stává, dávám hlavě čas na její likvidaci. Na druhou stranu je lepší nenávidět, nebo být lhostejný? Asi to první......?

0 1
možnosti
IA

Skutečně, člověk těžko rozezná, co kdo udělal z nenávisti nebo proto, že si myslel, že ten čin je správný. Takže si myslím, že nenávist je těžké rozpoznat. Osobně jsem tento cit nepoznala sama od sebe, ale od jiných lidí, kteří někoho nenáviděli a nenávidí, vím, že není o co stát tohle prožívat. Nic za to nestojí. I když jsou věci mezi lidmi, které mohou nenávist vyvolat a lidé té nenávisti mnoho ze sebe obětují. Pak zjistí, že to za to vnitřní utrpení nestálo.

1 0
možnosti
JP

Mám pocit, že mícháte závist s nenávistí a pak je to jedovatý koktejl. Já závidím svým přátelům, že dokáži vypěstovat nádherné plody paprik, já to neumím. :-)

2 1
možnosti
IA

Ne, já jsem je oddělila tak, že závist může být předstupněm nenávisti. Závist u druhých lidí ještě lze nějak překonat, ale nenávist ne. Bohužel. V

1 0
možnosti