Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Krásně napsané, na knihu se moc těším.

1 0
možnosti

Už jsem na ni doložila peníze, abych si ji vzápětí nadělila.

0 0
možnosti

L97u83d35ě93k 92T86o94n82d58r

20. 11. 2019 11:22

Zaleží jen a pouze na dědicích Karla Gotta, jestli kniha výjde nebo nevýjde. Oni jsou teď držiteli autorských práv a oni je buď nabídnou některému vydavatelství nebo nenabídnou. Nebo budou spekulovat "kdo dá vyšší cenu".

Rozhoduje tedy jeho manželka Ivana Gottová a děti - Charlotte Ella Gottová, Nelly Sofie Gottová, Lucie Kovaříková, Dominika Gottová

2 0
možnosti

Dobrý den, pane Tondr. Já si podle všeho myslím, že asi už k jednání u některých vydavatelství došlo i skrze rodinného právníka se souhlasem rodiny. Určitě rodina má velký zájem , aby jeho poslední dílo vyšlo. Asi i pro tuto knihu třídil fotografie a konečně, půjde o jeho vzpomínky. ani si nechci představit, jak mu muselo být. Uvidíte, že nakonec tu knihu vydají v zahraničí a budou kroutit hlavou.

0 0
možnosti

Je vidět, že se v naší pop music moc neorientujete, protože o udělení Zlatého (později Českého) slavíka rozhodovalo publikum, nikoliv umělecká sféra. Jinak si myslím, že pokud někdo vydá vlastní paměti Karla Gotta, bude to bestseller jako Brno a rozhodně na tom neprodělá. Já bych si ji určitě koupil, i když jsem žádný velký fanoušek Gotta nebyl. Pokud paměti psal s tím, že vyjdou až po jeho smrti, mohlo by to být hodně zajímavé čtení (pokud se do toho nevloží nějací novodobí upravovači pravdy).

1 0
možnosti

Já jsem nemyslela na celou uměleckou sféru, ale rozhodně se na udělení Slavíka podíleli jeho blízcí hudebníci, skladatelé, textaři atd. Jinak chápu, že se o to zasloužilo publikum. Díky za příspěvek.V

0 0
možnosti

Ale tomu nevěřím a i kdyby, třeba Němci by po ní šáhli radostně...

0 0
možnosti

Taky jsem si to říkala. Němci rádi spisují takové knihy a vydávají. Ale že to odmítla i Grada u nás, to nechápu.

1 0
možnosti

Nerozumím tomu, co píšete. Už není socialismus, aby se s vydáním knihy muselo čekat, zda ji nějaké nakladatelství zařadí do svého edičního plánu. Stačí si sehnat grafika (popř. editora, korektora), který text připraví do tisku, oslovit tiskárnu a kniha je na světě... Samozřejmě, že to vyžaduje i nemalé finance, ale na knize o Karlu Gottovi rozhodně vydavatel neprodělá.

1 0
možnosti

Já tomu také nerozuměla, zřejmě Blesk, který se k tomu vydání vehementně nacpal, nějak odradil ostatní nakladatelství. To si myslím, nemusí to být pravda. Počkám si, jak se situace vyvine. Díky za příspěvek, paní Blahová.V

1 0
možnosti

Nic proti ničemu. Karel byl zpěvák pro ženy. Neznám žádného chlapce, který by si jeho plakát do pokojíku vyvěsil - Zcela by se znemožnil. Šlo o jakousi mladou tužbu rebelantství, k níž měl V. Matuška blíže. Já si z Karla beru příklad pracovitosti - Dostal talent, který prostě nepropil. Ani neřeším jeho politickou ne - angažovanost, je to nesmírně kontraproduktivní. Čím lépe zpíval = Tím byl režim spokojenější, přesně tak si to přál. Jsme šťastná země, kávu sladíme a víme kde náš ptáček hnízdo má. Bez přehánění, když se řekne Gott, okamžitě si tam dávám Husák. Oba byli součástí mého mládí, doba., ve které jsem prostě žil. Blíže mám k heslu - Nechte V. Mišíka zpívat a pak zejména to Kuře v hodinkách ! ... ... :-)

4 1
možnosti

Já ho po těch stránkách politiky, angažovanosti a různých okolních postojů nijak nehodnotím, protože jsem ho v tom nesledovala. Jen jsem ho poslouchala, protože se mi líbila nejen hudba, jeho umění a i texty, které byly zhudebněny.

Tak jsem poslouchala I Elvise, protože se mi líbil jeho hlas a rozuměla jsem tomu, o čem zpíval. I Elvis měl pozadí toho režimu, který v jeho době v USA probíhal. A tak bychom mohli posuzovat každého výrazného umělce, proto co naplat, interpretují svou dobu, kterou prožívají aktuálně a ve vazbě na ní.

To je úděl umělců - vzpomeňte, jak i po jiných v historii šla inkvizice. Ale v té každé době se prostě vykrystalizuje fenomén, který vzbudí v lidech pozornost a city a obdiv, protože nějak upřesní jejich pohled na svět a výklad toho světa. Husákovu dobu jsme prožili všichni různým způsobem. Víte, pane Buček, ať to vezmete z jakéhokoliv pohledu, byl to prostě kus našeho života, který nelze popřít, jako to bude i u našich dětí, kteří nyní prožívají svou dobu a to platí pro celou Evropu nebo dokonce celý svět. děkuji Vám za váš komentář.

4 0
možnosti