Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

část dvě :

Pak mi sdělili, že ji někam musím umístit, neměla jsem , kam, žádost do domova, kde byla žádost , nebyl kladně vyřízena. Tak mi sdělili, že ji tedy nechají tam (měli část pro seniory - jiná volba nebyla ) . Při podpisu, mě začala pracovnice seznamovat s tím jak s budu chodit po vyšetřeních atd. Tak říkám, že to asi bude problém, že jsem 200 km odtud, chodím do práce, a že to mi asi nikdo v práci trpět nebude , že jsem sama vdova a musím se živit . Tak sdělila, že má jistě ještě jiné příbuzné . Moje odpověď byla ano, je můj otec je mu 84 a sotva chodí tem ji doprovod asi neudělá, když ho sem za ní vozíme autem. Další jediný vnuk má dvě malé miminka a ten asi taky těžko. Pracovnice se tvářila značně kysele.

Za týden jsem byla kontaktována domovem pro seniory V Pardubicích u kostelíčka, že nám byla žádost kladně vyřízena. Mamina tam je již 3 roky má nyní 60 kg, začala znovu chodit, má zájem o vše, Musím jen kostatovat chvála, chvála, chvála, chvála a obrovský dík celému personálu za vše. Nebýt jich tak mamina asi není. Moc jim všem děkuji a chci jen říst, vše je o lidech !!! jsou domovy, kde je vše jak má být a domov pro seniory u kostelíčka v Pardubicích takový je .

0 0
možnosti
Foto

Tak se předem omlouvám pokud zde najdete gramatické chyby .

odpověď část jedna :

Mám dva staroušky, otec 88 let , mamina 84. Před 4 roky mamima při venčení pejska spadla, cizí lidé ji autem dovezli před dům, nebyla schopná dojít. Otec donesl před dům židličku a zavolal sanitu. Přijela a odvezla ji do nemocnice. Mamina byla asi z pádu natolik otřesená, že jim řekla, že ji nic nebolí a oni ji odvezli zpět domů. Volali mi z nemocnice (předesílám bydlím 200 km od rodičů) zda řidiči sanitky někdo pomůže maminu dovést poschodech. To mě mělo varovat. Řidič sanitky dovezl maminu před dům a horko těžko ji dovedli dovnitř. Co se dělo dál ? Nebyla schopná vstát, vykonat potřebu, prostě totálně nehybná. Otec to vydržel dva dni a pak byl na pokraji sil, přijela jsem, ale věděla jsem, že to prostě není v našich silách tohle pečovat. Obvodní lékařka nám pomohla mamina byla po 4 dnech , (to už nám v té době chodila pomáhat pečovatelská služba)převezena do LDN. CO se dělo následující 3 měsíce bylo strašné. Zhubla tam z 58 kg na 32 kg, dostala zapal plic z průvanu , který jsem tam při návštěvě viděla. Když jsem přišla na navštěvu tak mi řekli, že má ATB a že se uvidí co bude, ale že to je vážné. Konstatovala, jsem, že pokud bych tam ležela já , dostala bych ten zápal plic na tom místě v tom průvanu , ale že chápu, že musí větrat. (předesílám, že mě už přestala poznávat a měla jsem vážné obavy , že to je konečná) . Přežila to, údajně díky tomu, že všechny ográny byly zdravé nebývala nemocná, ale byla to kostra..strašné.

2 0
možnosti

To je velmi silný a lidský příběh. Ano, vše je o lidech a mnoho domovů pro seniory a lékařů, specializující se na seniory se pěkně chovají a starěí lidé mají k nim důvěru a to jde, aby nebyli vystrašení. Přeji Vaší paní mamince mnoho zdraví a pěkná léta v životě, ať ji ochraňují všechny dobré síly tohoto světa. Já mám taky maminku, bude jí devadesát let. Takže vím, o čem mluvíte. Jsem šťastná, že ji máme a také se o ni staráme, i když ona zvládne víc, než my, mladší. V

1 0
možnosti

Absolvoval jsem nějaké školy. Mohu ovšem uznat, že nejlepší je - ta škola života ! V lehlé nadsázce konstatuji, že s vyjímkou vědeckých objevů - Nic nového objevit nelze. Jakási opakující se smyčka - Kdo byl mladý - bude starý, na problémy možno nahlížet - nebo je řešit, podobně stále se něco nabízí - Přijmout to, nebo odmítnout .

Rodič proslul sloganem - "Nejsem ochoten !" Prvopohledově prudivý člověk. Bližším zkoumáním žil se svými hodnotami, které nebyl ochoten podkročit ! I za cenu nějakých výhod, svého klidu, či pohodlí. Samozřejmě, se k tomu připojil kopec dobových problémů. Dumal jsem nad tím, se závěrem = Základem předpokladu, aby si člověk vážil toho druhého = Je vážit si sám sebe! Žádný Narcismus, přesně naopak. Tyto voloviny nejsem ochoten poslouchat, toto podporovat - Či dokonce se k poměrům (model) - Domova důchodců přidat ...

Ta smyčka života je zajímavá - Pokud si člověk druhého neváží, nebo přehlíží všemožné pokrouceniny - (Počínaje manželstvím, vztahem ke starším) - Tak se vlastně stal stanovitelem Normy ! Prakticky dává návod, jak se do budoucna má okolí chovat k němu samotnému. Až se tak stane, zvolá - Tento svět je ovšem strašný ! V duchu popisovaného pak říkám - Nebuďme ochotni ! Buďme lidmi ! ... :-)

2 0
možnosti

..a potom mě někdo v diskusi ubezpečuje, jak je kvalitní péče v LDN a jak se zvedla úroveň paliativní péče a jak mohu v klidu zesínat přímo tamo a pak stačí jeden whistlerblower a život v DD je námětem pro thriller ..

2 0
možnosti

To jste jako vždy moc dobře napsal, pane Bučku a děkuji Vám za to, že jste si udělal čas, abyste si můj článek přečetl a okomentoval. velmi vážně ke mně zaznělo - aby si každý vážil toho druhého = vážit sám sebe. Někdy jsem měla pocit, že lidé si sami sebe váží až tehdy, když dosáhnou takových standardů, jako mají ti, na které vzhlíží jako na vzory a pak už si mohou taky něco dovolit:-)

.Budu nad Vašimi slovy ještě přemýšlet.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS