Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Absolvoval jsem nějaké školy. Mohu ovšem uznat, že nejlepší je - ta škola života ! V lehlé nadsázce konstatuji, že s vyjímkou vědeckých objevů - Nic nového objevit nelze. Jakási opakující se smyčka - Kdo byl mladý - bude starý, na problémy možno nahlížet - nebo je řešit, podobně stále se něco nabízí - Přijmout to, nebo odmítnout .

Rodič proslul sloganem - "Nejsem ochoten !" Prvopohledově prudivý člověk. Bližším zkoumáním žil se svými hodnotami, které nebyl ochoten podkročit ! I za cenu nějakých výhod, svého klidu, či pohodlí. Samozřejmě, se k tomu připojil kopec dobových problémů. Dumal jsem nad tím, se závěrem = Základem předpokladu, aby si člověk vážil toho druhého = Je vážit si sám sebe! Žádný Narcismus, přesně naopak. Tyto voloviny nejsem ochoten poslouchat, toto podporovat - Či dokonce se k poměrům (model) - Domova důchodců přidat ...

Ta smyčka života je zajímavá - Pokud si člověk druhého neváží, nebo přehlíží všemožné pokrouceniny - (Počínaje manželstvím, vztahem ke starším) - Tak se vlastně stal stanovitelem Normy ! Prakticky dává návod, jak se do budoucna má okolí chovat k němu samotnému. Až se tak stane, zvolá - Tento svět je ovšem strašný ! V duchu popisovaného pak říkám - Nebuďme ochotni ! Buďme lidmi ! ... :-)

2 0
možnosti