Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kočka

9. 9. 2010 8:27
No tak to je úlet,

to snad nikdo nemůže myslet vážně!Lidi proberte se a nenechte si vymývat mozek,takovými fanatiky!!!

0 0
možnosti

Satyriana

5. 9. 2010 16:51
Měla jsem doma indiga, až to dál nešlo

Naštěstí jsem se kdysi setkala s hajzlíkem ještě modřejším a skoro geniálním, takže jsem dokázala nastolit sice dřinu pro nás, dospělé, ale základ pro děti. bezplenkový život do dvou let byl věcí cti. Ano, byly tu poruchy. Třeba nechuť chodit na velkou, dokud to samo nevylezlo. Dané dítko bylo zrovna úchyl na preciznost, pořádek a čistotu. (což posledních 15 roků určitě není). Další si odmítalo utírat zadek , neboť mu to bylo odporné. tak si přepíralo prádlo. Ale to už jsem na základce.

Kdykoliv se někam šlo, věděla jsem, čím je zabavím. Mnoho dětí jim ukrutně závidělo, že i u doktorky mají knížky nebo hračky. Cestou do školky bylo zpívání nebo povídání o tom málu z přírody, co znám. Bylo samozřejmé, že ctí autoritu učitele.  byli naučení strnout na zařvání, protože to je taky věc života.  Společně jsme sledovali večerníčky a povídali si o tom, co viděli. Kdo byl jak pytel blech, šel několikrát oběhnout barák. A kdybych se měla zbláznit, i zlobila muselo být , zač večer pochválit.

0 0
možnosti

Irena Maura

5. 9. 2010 21:31
Re: Měla jsem doma indiga, až to dál nešlo

To je krásné, co jste napsala. Já jsem zase, pro jistotu, kdybych měla indigo vnoučátka, pořídila krásné a výpravné dětské knížky o přírodě, o vesmíru, o zemi a jsem připravena trpělivě snášet chvíle prožité s nimi. A pokud budu zdravá a schopná, pomáhat mladým s výchovou, protože je moc důležité se dětem věnovat a pomáhat jim se zmocňovat světa, Děkuji za krásné povídání.V

0 0
možnosti

fix

4. 9. 2010 23:13
skvěle,

moje dítě není nevychovanej zmetek, on je osobnost! Sice má v pěti letech pleny, neumí jíst příborem a chová se jako momentálně zaostalý křovák, ale není to chyba, je to aura!

Nechat děti skákat ostatním po hlavách, abychom neporanili jejich něžnou psyché a nevyvolali v nich nejistotu, je vážně moderní...

0 0
možnosti

valerieq

4. 9. 2010 23:22
Re: skvěle,

je to trochu složitější. měla jsem spolužáka na základní škole, vedle kterého musel vždy sedět ten, co něco provedl. byl nepořádný, roztěkaný, nesoustředěný... dnes by se řeklo hyperaktivní. maminku s ním posílali k psychiatrovi, psychiatr psal léky na uklidnění, které nefungovaly. v rodině to nejspíš nebylo - měl bratra, který byl naprosto normální, zdravil, věci si uklízel atd. absolutně netuším, jak dokončil zš, nicméně jsem ho nedávno potkala, krátce poté, kdy složil doktorát z jaderné fyziky. neříkám, že všichni spratci, kteří v supermarketu hází jogurty po zemi, jsou budoucí jaderní fyzikové, ale je pravda, že v tomto "případu" skutečně osobnost skrytá byla.

0 0
možnosti

Obludni_K

4. 9. 2010 20:16
Dříve se

všechny "nestandardní" děti rovnaly do řady pomocí matčina křiku a otcova pásku. Neříkám že to bylo kdoví jak ideální, ale byl pokoj. Dneska se pořád dává prostor "projevům osobnosti" a podobným bláznivým výchovným úletům, aniž koho napadne, že děcko se nejdřív musí naučit sebeovládání tím, že poslouchá autority, aby se později mohlo samo autoritou stát. Jinak bude jen čím dál větší a nesnesitelnější egoistický zmetek, ovšem s nálepkou výjimečnosti a pocitem že on je něco víc...

0 0
možnosti

Irena Maura

4. 9. 2010 20:52
Re: Dříve se

On nebyl pokoj. Později se zjistilo, že takové děti trpí stresem, strachem z dospělých a jsou si nejisté. Proto také méně úspěšné. Projev osobnosti je důležitý, abychom dokázali děti vychovávat ne k obrazu svému, to je k ničemu, ale k obrazu světa, v kterém žijí. Aby se ho neobávaly a nebo dokonce na něj nekašlaly a zase si vyhledávaly nějaký prostor, v kterém se vyznají a který obydlí. Děti jsou samostatné osobnosti, které přivedeme na svět, aby žily a vytvářely další vztahy a hodnoty podle svého talentu, možností a stupně vývoje. Oni nás napodobují a pokud v nás vidí egoistické zmetky, jak říkáte, je to proto, že si je neprávem přivlastňujeme a omezujeme. Na to asi právo, jako rodiče nemáme. Ale rozhodně je máme učit správným návykům, slušnosti, správnému způsobu života a umění přežití. Asi tak. R^

0 0
možnosti

Pallas Athena

4. 9. 2010 19:01
Aura?

Muze mi, prosim, nekdo vysvetlit, co je to ta aura a jak se meri a pozna, ze je indigova? Ma i jine barvy? A co znamenaji? Jakou barvu ma aura obycejneho cloveka jako jsem ja (navzdory nicku ;-)). Ja jsem vzdy mela za to, ze aura je neco abstraktniho.

Chapu dobre, ze hyperaktivni deti = indigove deti?

Dekuji za odpoved :-)

0 0
možnosti

viveka77

4. 9. 2010 19:24
Re: Aura?

Ne, indigové děti nejsou totéž, co hyperaktivní děti.

Co se týče aury není problém si něco vygooglit, tady není na vysvětlování prostor.

0 0
možnosti

hlava222

4. 9. 2010 18:53
Jo tak indigové děti to jsou

Jo a co je těch "idigových" v cikánské komunitě, tam mám dojem že tuhle modrou auru mají absolutně všechny.

Já je často vidím v jedné krčmě kam tyhle chodí, když přijde dítě neindigové tak sedne vedle rodiče srká limonádu nebo někde běhé kolem stolů, když přijde to indigové tak stoprocentně běhá po stolech, šplhá po slunečnících, všechno rozbíjí,  láme a ničí.

Ještě že tyhle indigové děti mají takové "chytré" rodiče, ti si většinou ničeho nevšímají  a všechno tolerují aby se indigové dítě mohlo správně rozvíjet.

Zrovna je teď dobrý příklad s tou ženou se zlomeným nosem co chtěla omezovat rozvoj indigových dětí a dostala po zásluze přes papulu tak že teď leří v nemocnici. :-)

0 0
možnosti

hlava222

4. 9. 2010 18:57
Re: Jo tak indigové děti to jsou

Nechtěl bych sýčkovat, možná že nějaké ojedinělé výjimky jsou ale jinak bych řekl že ty indigové děti že těm se dříve říkalo nevychovaní spratci a že to jsou děti kterým rodiče v období  vzdoru nedokázali vymezit pravidla.

0 0
možnosti

jyr

4. 9. 2010 18:52
To podčerněné je zase blbě čitelné.

Přesto se ve většině bodů jasně poznávám.

V patnácti šestnácti sedmnácti vosumnácti jsem četl Souostroví Gulag, Jeden den Ivana Děnisoviče, Jitro kouzelníků, Epos o Gilgamešovi, Smrt si říká Engelchen, Tankový prapor, Černé barony,......... Slyšel Franka Zappu & spol., .......... ve Fimovém klubu viděl......

A poznamenalo mě to na celý život.

Modrou auru dosud neznám.

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

4. 9. 2010 20:43
Re: To podčerněné je zase blbě čitelné.

Páč nekouříš.!

0 0
možnosti

polibek

4. 9. 2010 16:10
no to snad ne

8-oindigové děti, že bych je měla doma??? To je mi novinka

0 0
možnosti

ctvrta.sudicka

4. 9. 2010 14:27
narodila jsem se v roce 1979

Narodila jsem se v roce 1979 a pociťuji na sobě všechny atributy tohoto.Vždycky jsem naříklad měla pocit, že konám dobro již jen tím, že existuji. Ostatní můj pocit nesdílejí a furt po mě chtějí nějaké aktivity:)))))) Tak buďto jsem zhejčkaná a sebestředná a nebo indigovaná:o)))))))

0 0
možnosti

Poblacht Na Seice

4. 9. 2010 13:49
Zmalovat jim zadek do indigova!

I to je cesta jak léčit. ;-D

0 0
možnosti

veš na pleši

4. 9. 2010 17:09
Re: Zmalovat jim zadek do indigova!

Jo, kdyby tady kolem nepobíhali krasoduchové s řečmi o nerušeně svobodném vývoji osobnosti a podobné hámotiny, žádné indigové děti by nebyly. Osobně jsem taky na žádné nenarazila, jen na samé sprosté a uječené nevychovance, které rodiče neráčí ani jen napomenout, asi aby jim nepokazili "indigovou auru". ;-O

0 0
možnosti