Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kevinbb

7. 9. 2010 17:34
Ja si myslim,

ze hlavni problem je v sobeckosti jedincu, at uz muzu(asi vic) a nebo zen. Nejaka rovnopravnost to vetsinou jeste zhorsi. Muzi a zeny maji v sobe zakodovane zakladni instinkty, ale pokud je zacneme pozdeji(hlavne vychovou) smichavat s osobnimi ambicemi bez jakychkoliv rovnopravnych kompromisu a nebo sebeobetovani rodine, tak se manzelstvi zakonite rozpadne.

A proto by si muzi i zeny pred manzelstvim meli ujasnit jedno, ze za dobry chod rodiny je zodpovedna zena a muz je ten ktery ji v tom ma pomoci nejen tim, ze je zodpovedny za ekonomicky prijem rodiny ale take tim, ze pomaha zene v motivaci dobre vest rodinu a tim k tomu aby se ji to nezevsednelo a aby mela radost s toho jak vidi, ze rodinny(domov) vztah je uspesny.

Pokud ale prevladnou ty sobecke zajmy jednotlivcu, tak pak manzelstvi je zalozeno jen a jen na vetsim obetovani toho druheho a casem k uplnemu rozpadu rodiny. A to proto, ze si neumeli sednou spolu ke stolu a nepohovorili si o tom, ale nekdy je uz stejne pozde.

0 0
možnosti
V

Vikina2

7. 9. 2010 17:44
Re: Ja si myslim,

R^R^R^

0 0
možnosti
JL

jyr

7. 9. 2010 17:25
Z jakého důvodu se dnes ženit ? Už a děti to neudělám.

Chvilku mi to trvalo, než jsem si uvědimil, že žena má svá ženská práva. Když jsem je přijal, soužití bylo snazší. Bohužel až po rozvodu a s jinými partnerkami, než je matka mých dětí. Naštěstí všechny ženy, s kterými jsem žil, neměly problém se sexem, spíš lituji dnů, kdy z jakýchkoli důvodů nebyl aspoň jednou. Při rozvodu se na poslední pohlavní styk taky ptal, zatajili jsme ho, já se rozvést sice nechtěl, manželka musela, aby jako veřejná osoba nebudila pohoršení,  tak jsem ustoupil a taky mlčel.

Trochu reklamy : vždy jsem vařil a když musel i nádobí myl, dál to dělám, o děti jsem se postarat kompletně (bez kojení) dokázal, luxoval jsem vždycky nerad ale luxuju, vytírání nesnáším, ale s moderním mopem to jde, .............. prostě ideál, nebýt chlast a ženský. 

0 0
možnosti
P

polibek

7. 9. 2010 11:36
rozvodovost? kdeže

vždyť je sňatků strašně málo, řekla bych, že rozchodovost spíš, párů nesezdaných i s dětmi je jak hub po dešti

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

7. 9. 2010 11:53
Re: rozvodovost? kdeže

Protože lidi nechtějí fungovat na daných principech a tak hledají alternativu, aby měli mezi sebou více svobody.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

7. 9. 2010 11:32
Trochu z jiné strany

Rozvodovost je jen jeden ze symptomů krize tradiční rodiny. A proč ta krize? Protože ekonomickou úlohu rodiny převzal stát. Stát znárodnil staré lidi skrze důchodový systém, kdy zabezpečení ve stáří nezávisí na potomstvu. Proto není potřeba potomstvo. A jelikož společenským účelem manželství je výchova potomstva (nebo alespoň doposud nikdo nepředvedl efektivnější způsob) a potomstvo není potřeba, tak tím pádem není potřeba ani stabilní manželství.

Potud v pohodě. Ale po znárodnění starých lidí muselo dojít i k znárodnění dětí (všemožné přídavky, daňové odpočty apod), A (jak víme z vlastní 40leté zkušenosti) produkce toho "znárodněného" je menší, tím pádem klasičtí Evropané vymřou.

A feminismus? To je jen trocha keců, bez znárodnění důchodců by neměl šanci.

0 0
možnosti
G

Gmur

7. 9. 2010 11:39
Re: Trochu z jiné strany

Takze za rozvody muzou duchody a pridavky na deti.

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

7. 9. 2010 9:12
Je vysoká rozvodovost v ČR zapříčiněna feminismem?

Je na čase změnit rodinné právo, podle mne a to zásadním způsobem. Tak aby odpovídalo moderním trendům vývoje rodiny. V

0 0
možnosti
E

el_peregrino

7. 9. 2010 9:40
Re: Je vysoká rozvodovost v ČR zapříčiněna feminismem?

Zavedeme manželství na dobu určitou? Nebo manželství s n manželi, kde n >= 2, bez rozdílu pohlaví? Takhle nějak totiž ty moderní trendy vypadají ;-D

0 0
možnosti
P

papaya.

7. 9. 2010 9:00
jj. .. když to zlehčíme, ale zase ne tak moc ....

častou příčinou rozvodu bývá samo manželství ...;-)

0 0
možnosti
V

viveka77

7. 9. 2010 11:58
Re: jj. .. když to zlehčíme, ale zase ne tak moc ....

;-D

0 0
možnosti
RH

Kruton

7. 9. 2010 7:55
Gender

Jinak dnešní feminismus je hnutí naprosto zbytné, které se už nesnaží prosazovat rovnost, ale snaží se vnutit společnosti svůj "správný" pohled na svět. Celá společnost je podle nich hloupá a plná genderových stereotypů a předsudků a ony mají za úkol společnost změnit, přestože 90% žen jejich názory nemá. Nakonec bude kojící žena, starající se matka, pracující otec nebo svatba jen výsledek genderově nevyvážené společnosti. Jeden veliký problé má genderová nauka v tom, že pokud prohlásím, že žena je slabší a má být chráněna feministickým hnutím, tak projevuji typický genderový stereotyp slabé ženy.

0 0
možnosti
RH

Kruton

7. 9. 2010 7:46
Feminismus

Feminismus vám nevybojoval nic, kdyby nebylo tehdá liberální ovzduší v mužské společnosti, tak by ta hrstka nemytých intelektuálek byla jen k smíchu. V podstatě prosadili volební právo žen a další práva muži, protože rozšíření volebního práva i na ženy v demokratických zemích bylo odhlasováno mužským parlamentem a jinde prosazeno autoritativním vládcem (např. Turecko a Ataturk) a to často přes naprostou absenci feministického hnutí.

0 0
možnosti
G

Gmur

7. 9. 2010 11:06
Re: Feminismus

Bohuzel. nejste prvni,kdo tu deklaruje, ze vlastne to neni zasluha hnuti feminismu ale predevsim ZASLUHA MUZU, kteri blahosklonne udelili zenam volebni pravo. Zensky seproste na nic nezmuzou.

Bohuzel.

Jinak,vam se stereotypy zamlouvaji? Me teda ne.

0 0
možnosti
N

Nika.meil

7. 9. 2010 7:34
Feminismus

Doporučuji krásnou knihu "Jsem žena". Být ženou nemusí být vůbec špatné,já jí jsem ráda. Nesnažím se vyrovnat se ve všem chlapům,jsem sebevědomá,ale v chlapovi chci pořád vidět toho chlapa. Někoho,o koho se můžu opřít a né dělat, že si všechno zvládnu sama a nikoho k tomu nepotřebuju (zvládnu,ale musí to ten chlap vědět?) Zkrátka....jsem pro,aby ženy byly ještě pořád ženy a nesnažily se soupeřit. Pak Vám ten chlap snese modrý z nebe....

0 0
možnosti
R

Re.pe.te

7. 9. 2010 8:47
Re: Feminismus

Ano, tak to je!!!

0 0
možnosti
G

Gmur

7. 9. 2010 7:25
jake maji zeny povinnosti

v manzelstvi, ktere musi dodrzovat, nebo se radsi nevdavart (podle vas) ?

Ja fakt nevim. A vlastne proc je maji jen zeny? Nebo je to jen chybka, ze jste nezminila muze.

0 0
možnosti