Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jyyy

19. 10. 2010 21:18
Další recept do třetího věku. V druhém věku-kde je MASO?

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

19. 10. 2010 22:47
Re: Další recept do třetího věku. V druhém věku-kde je MASO?

Nebojte se, už jsem ho dala rozmrazit a pak uvidíte hostinu ;-D

0 0
možnosti
P

papaya.

19. 10. 2010 19:35
díky, vyzkouším :)

kroupy jsem měla někdy v září, a dělám je klasicky jako staročeského kubu se sušenými houbami, lžící sádla (oleje), solí a česnekem. Jednoduché a chutné, dělávali jsme to hlavně na Štědrý den, ale proč čekat až do Vánoc, že ? :-)

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

19. 10. 2010 19:45
Re: díky, vyzkouším :)

Papy, zkuste taky tohle:

300g hrachu, majoránka, 150g krup, 1 lžíce sádla, nebo jiného tuku sůl 300g prorostlé uzené slaniny, Přes noc namočený hrách uvaříme s toškou majoránky. Zvlášť uvaříme kroupy se sádlem. Slitý hrách i kroupy smícháme, osolíme a polijeme na kostičky pokrájenou a vyškvařenou slaninou. To se hodně dřív dělalo, ale lidi na to zapomněli. Já jsem to v životě nejedla, ale podle toho, jak to čtu, to musí být pro někoho rajská hudba. Ten česnek by byl asi proti nadýmání.

0 0
možnosti
D

duhacenzor

19. 10. 2010 18:20
To co mne fascinuje,

je , že autoři kuchařských předpisů "pro domácnost" z nějakého záhadného důodu předpokládají, že na plotně je denodenně k disposici hovězí vývar. Tohle platí pro hospodu, ne pro doma. P:S: Masox za "vývar"nepovažuji;-D

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

19. 10. 2010 18:31
Re: To co mne fascinuje,

No, to mně dost překvapuje, co píšete, protože kldyž míním dělat polévku, tak si připravím vývar

http://dadala.hyperlinx.cz/pol/polr0001.html

Základní vývar zvládne každý. Já dělám ten podle odkazu. Úplně to stačí, !

0 0
možnosti
C

Camino

19. 10. 2010 16:49
Semmelbroesel nebo Paniermehl

se jmenuje strouhannka, die Gerste jsou kroupy. Moje babicka delala podobne krupovou polevku:-)

0 0
možnosti
C

Camino

19. 10. 2010 16:51
Re: Semmelbroesel nebo Paniermehl

oprava: strouhanka, a jinak tam davala uzene koleno.

0 0
možnosti