Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ippokorny

12. 9. 2011 19:07
Trh práce pokřivili socialisté

a zákoníky práce s minimální mzdou. Proč nemůže podnikatel přijmout někoho za mzdu nižší, než minimální? U USA jsou profese se spropitným a bez nich. Třeba zaměstnavatel přijme číšníka, kadeřnici, taxikáře a dá jim 2 dolary na hodinu a zbytek mzdy mají ze spropitného (tipu). Pak se na vás číšník usmívá, obíhá vás, protože jinak by šel domů s těmi 2 dolarami na hodinu. U nás může číšník nasadit kožený obličej, polít vás polévkou, má svých 9000 minimální mzdy jistých. Podívejte se na starý film Vrátný od Maxima myslím s MIchaelem Galabru. Ten neměl vůbec žádný plat, ale ve filmu se dozvíte, na co se ze spropitného zmohl P.P.

0 0
možnosti

hafusak2

12. 9. 2011 20:20
Re: Trh práce pokřivili socialisté

Domyslete si to dál:  Jaký by měl takový člověk nakonec důchod, kolik lidí by ho sponzorovalo  při nemoci a pod. Nejde jen o to, když je člověk v pracovním věku a zaměstnám, ale jsou i další životní stavy a situace.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

12. 9. 2011 5:39
Ochota lidí příjmout práci

kterou považují za práci "pod jejich úroveň" se snižuje s kvalitou sociálního zabezpečení. To jde tak daleko, že na některé práce nejde sehnat lidi, proto státy podporují imigraci. Práce pro většinu nezaměstnaných by se našla, jen ne taková, která by se jim líbila.

-

Mít dobrou práci je veliká hodnota a lidé si to budou více uvědomovat, pokud sociální zabezpečení přestane být nadměrně štědré. Budou si budovat kariéru, více se snažit, budou ochotnější začínat "od píky", stěhovat se za prací nebo dojíždět. Současný systém dělá z lidí líné lemry.

0 0
možnosti

MacX

12. 9. 2011 6:46
Re: Ochota lidí příjmout práci

Nevím, jaký smysl má, aby si lidé "budovali kariéru", když stejně musí, podle vás, vzít takovou práci, která se jim nelíbí. Práce, která se mi nelíbí, je nejspíš taková, která žádnou karieru neskýtá. V zemi, kde musí každý do dvou měsíců nezaměstnanosti vzít jakoukoliv nekvalifikovanou práci, může kariéru dělat jen pár procent lidí s dobrými kontakty.

Nehledě na to, že s vysokou školou a kvalifikovanou praxí vás nikdo někam k pásu nepřijme, leda, že si životopis vycucáte z prstu (což se provalí nejpozději na pracovišti).

A sociální zabezpečení u nás rozhodně nadměrně štědré není. To je vaše naprostá smyšlenka.

0 0
možnosti

Camino.

12. 9. 2011 3:50
Ano, demokracie funguje

.... ale funguje skrze mysl, vůli, rozum a srdce lidí....mate pravduR^

0 0
možnosti

Maura Irena

12. 9. 2011 4:14
Re: Ano, demokracie funguje

Zdravím a díkyV

0 0
možnosti