Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ahaswer

23. 12. 2011 6:38
Nesystémovost

Kalousek jako propagátor systémovosti zavedením revers charge mechanismu v tuzemsku,činí krok stranou.Chápu,že daň přenásí na investora,neboť z něj jí dostane snáze(předmětnou nemovitost vlastní),ale obávám se,aby tímto nezaneřádil daňový systém ještě více.Nakonec by mohl zavést obecné ustanovení,že daň(jakoukoliv)platí(za kohokoliv)ten,kdo má peníze a nebo zpeněžitelný majetek.

K novele DPH jen drobná poznámka:DPH je povinen platit objednatel pouze v případě,že je(zjednodušeně řečeno)plátcem DPH.V případě neplátce je DPH povinen přiznat a odvést zhotovitel.

Jemně bych si dovolil oponovat s tvrzením, že "umožní stabilizovat firemní cash flow a celkově se zjednoduší systém inkasa a vratek DPH".Obávám se,že to spíše způsobí obyčejný český "bordel"(nevidět za tím červenou lampičku,prosím),zejména neznalostí této změny a problémem s jejím uplatněním.Přínos pro stabilizaci cash-flow příliš nevidím-je to pro mne pouze přesun povinností.Naznačte,prosím,jak to vnímáte.Chcete a můžete?Díky.

0 0
možnosti

Maura Irena

23. 12. 2011 8:38
Re: Nesystémovost

Máte zasvěcenou pravdu, je dobře, že jste to napsal, Mně nějak nepřísluší kritizovat zákony, ale plnit státní vůli;-D A zase budou problémy. Je to jen něco navíc, to máte hlubokou pravdu. Uvidíme, jak si s tím lid poradí. Přes prizma událostí v posledních dnů (zatčení lidí z ŘSD apod.) bych ráda apelovala na lidský rozum a pozor na detaily, které jsou v zákonech stanoveny, nedržet se jen zaběhnuté praxe a "ono se to nějak vyčábří". Myslím, že i navzdory k tomu, že jde jen kosmetickou úpravu v případě toho DPH, uvedla jsem to proto, že by si toho asi lidi moc nevšimli. Raději si dát všechno do pořádku a zvláště to, co může mít vliv na tok peněz. Děkuji Vám, za vaši velmi vhodnou poznámku na vysvětlenou.

0 0
možnosti