Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

_-1-_

21. 2. 2012 10:38
:-))

0 0
možnosti

Vjačeslav Kotenočkin

19. 2. 2012 22:43
Skutečně nefundovaný

blábol.Rv

4 0
možnosti

Maura Irena

19. 2. 2012 23:15
Re: Skutečně nefundovaný

Zdravím dalšího kroupologa. To vám to trvalo. 8-o

0 0
možnosti

Děkanka Katedry Kroupologické

19. 2. 2012 20:57
Nikdy, nikdy neotevru diskuse..

aneb s IMN na vecne casy a nikdy jinak!!!;-D;-D;-D

4 0
možnosti

Martin V2

19. 2. 2012 21:06
Re: Nikdy, nikdy neotevru diskuse..

Ono dost blogerů zjistí, že když nemají diskuze, tak nemají návštěvnost. Takový mistři jako VK nebo JH by mohli vyprávět. I když na diskutéry nadávají a na oko je nemají rádi, stejně tak jako i užovka bez nich nemůže být.V

2 0
možnosti

Děkanka Katedry Kroupologické

19. 2. 2012 20:55
Hura, dalsi dil humoristickeho obcasniku!!!

"Avšak, bylo by asi záhodno, pokud se situace vyhrotí, aby si každý autor zřídil placené stránky, na kterých bude své texty a informace řádně zpracovávat, aktualizovat a nabízet jako důvěryhodné a platné a jako takové je budou čtenáři honorovat dle platného ceníku.";-D;-D Problemy bude mit tedy i autorka, ktera pise blaboly ... ale dobra, beru to. Nejlepsi by bylo, aby byla v kazdem internetovem meste a internetove kavarne ustanovena komise soudruhu, kteri budou na tu skrinku internetu dohlizet a nutit autory, aby porad aktualizovali jeho obsah. Kdo bude pristizen pri rozdavani nespravnych informaci, bude mit na vyber dva tresty.

4 0
možnosti

Děkanka Katedry Kroupologické

19. 2. 2012 20:56
Re: Hura, dalsi dil humoristickeho obcasniku!!!

Trest cislo jedna - zbicovani verejne a pri bicovani se budou recitovat poesie VK

Trest cislo dve - Irenka Novotna bude vysvetlovat, co vlastne tim clankem myslela a jak to myslela s tim udanim, ktere poslala na komisii dohlizitelu na zdravy internet...

A ted jeste vymyslet blogovou komisi, ktera bude dohlizet na to, aby blogeri nepsali blbosti...

3 0
možnosti

Martin V2

19. 2. 2012 20:49
Dotaz na autorku

Hlavní co bych potřebova definovat pro pochopení Vašeho myšlení - Co je podle Vás pravda?

Vychází spousta knih popisující tu samou věc jiným a mnohdy dost odlišným způsobem, třeba bible a její evangelia, kde je pravda a kdo to bude soudit?

1 0
možnosti

Maura Irena

19. 2. 2012 22:05
Re: Dotaz na autorku

Záleží na tom, pro koho je to pravda a pro koho není. Ale pravda je objektivní. Jen ji nemusí někdo uznávat a jiní zase ano. Podívejte, třeba mluvíte o Bibli. Nikdo neví, kdo ji napsal, jsou o tom dohady. Zda to byl vždy jeden autor nebo několik. Rozhodně autora neznáme, ale víme, že se o Bibli říká, že je to pravda, že ji napsal Bůh, Tím se myslí, že je to kniha inspirovaná. Kdo je jejím autorem? Všichni, kdo písmo všelijak kroutili a zneužívali či z něho něco jiného vykládali, byli trestaní, exkomunikovaní z církve apod. Pro některé byla Bible pravda a svatým písmem, pro druhé příručka na jinou pravdu, kterou měli oni. Celá staletí se tak hádali, vyháněli, upalovali apod. Protože autoři nejsou známi a Bible je prohlášena za Svaté písmo,.tak se rouhali proti Bohu. Například Ježíš, který tzv novelizoval Mojžíšovy zákony. Ty jsou stále pro Židy pravda, ale křesťané používají též Nový zákon. Co je pro vás pravda?

0 0
možnosti

petrph

19. 2. 2012 19:57
proč zrovna internet?

Tuto záruku pochopitelně nemáte ani v případě, že tu informaci skutečně zaplatíte, například v tištěném časopise.  Ale jde o něco jiného - autorský zákon přece neurčuje, že by ty informace měly být pravdivé , chrání je prostě jen proto že on je originálně vymyslel, i když je to lež jak věž, což je většina uměleckých děl  imarketingu.

Pokud jde o placené články na internetu-tady zase záleží na tom jak si je sám autor označí. Pokud prostě napíše, tady jsou články, kdo chce, ať si je zaplatí a přečte,žádnou záruku nedává. Pokud by skutečně nasadil reklamu "tyto články jsou skutečně pravdivé a ručím za všechny případné škody".asi by to bylo možné.Ale- jednako bych doporučil tu  záruku číst slovo od slova se zákoníkem v ruce (a po poradě s právníkem),zda skutečně platí (mrkněte se třeba jaké "záruky výhry " posílá třeba Readers Digest) .Pak zda máte jistotu kdo skutečně ten článek psal či komu patří ten server (oboje může být falešné).A nakonec to z nich u soudu po letech sporů vymáčknout,

1 0
možnosti

Maura Irena

19. 2. 2012 20:11
Re: proč zrovna internet?

Prosím! Je možné rozlišit autorský zákon a autorská práva, ne není. Proboha šmarjá panno. Jestliže například budu mít jako lékařka stránky, kde budu vést rubriku o diabetu, ty stránky mi jako autorovi patří, současně na nich uvádím údaje důležité pro mé pacienty, stránky jsou komunikativní a pacienti je mohou považovat za jakousi formu poradenství, tak je snad budu aktualizovat, ne? Já jsem si v článku kladla otázku, zda je vlastník stránek a nositel informací postižitelný za to, že uvede informace, které mohou ostatní poškodit. Na tu otázku si neumím odpovědět, protože internetová práva to neřeší. Ale současně takové bude řešit autorský zákon a nový občanský zákoník. Bude se novou legislativou měnit i práva na Internetu? A teď mi bleskurychle odpovězte! ;-D

0 0
možnosti

xychteen

19. 2. 2012 19:08
Trochu mi uniká wocogouz...

- požadujete, aby na internetu byla vždy jen pravda a nic než pravda, navíc ověřená a povinně kontrolovaná, jestli něco nezasmrádlo? Já tomu tak nerozumím, jsem jen prostý sekáček trávy :-), ale při využívání informací leží větší díl zodpovědnosti na uživateli než na poskytovateli, řekl bych (ale nikomu to necpu :-))

3 0
možnosti

Amoniak II

19. 2. 2012 19:17
Re: Trochu mi uniká wocogouz...

Začínáte to chápat. Musíme být chráněni před všemi riziky, ať to stojí, co to stojí.

---

A nože se budou povinně vyrábět s kulatou špičkou, nápisem "pozor ostré, hrozí poranění" a budou se prodávat jen proškoleným osobám s certifikátem.

2 0
možnosti

pilinazlenina

19. 2. 2012 18:26
to je ale hloupost

To, že někteří nejsou schopni kritického myšlení a myslí si že vše co se píše je pravda, ještě není důvod k další přihlouplé regulaci.

Textová média taky nikdo nezakazuje, přestože existuje pár analfabetů.

3 0
možnosti

Maura Irena

19. 2. 2012 20:14
Re: to je ale hloupost

Maji lidé práva na informace? Mají. Proč jste všichni jako sršně? Já jsem přeci nic zvláštního nenapsala, co by muselo zvedat proti mé osobě takové emoce. Dobře, je důležité. k čemu kdo Internet využívá. Já například k práci, jiný k zábavě a plkání. Můj článek se týká lidí, kteří ho používají k práci a informacím. :-/

0 0
možnosti

Pic Club za kopějku

19. 2. 2012 17:49
Já jsem si myslela, že je to jasné.

;-) vlákno

Maura Irena

v 17:32

1 0
možnosti

Martin V2

19. 2. 2012 17:51
Re: Já jsem si myslela, že je to jasné.

Skoro bych jí doporučil, aby to už příště nezkoušela;-)

1 0
možnosti

Antonín, topič

19. 2. 2012 17:28
No nevím,

v kniháh jsou jaksi z podstaty texty zastaralá zhruba v době, kdy kniha přijde do tisku, a nikdo se aktualizací nezatěžuje. Pravda, jsou datovány, ale to nemusí samo o sobě nic znamenat, viz spousta protichůdných publikací o 9/11.

Akorát by opravdu bylo vhodné uvádět autora, pokud stojí o práva k němu.

1 0
možnosti

Maura Irena

19. 2. 2012 17:31
Re: No nevím,

Odborné texty bývají aktualizovány takto : I. II.III. aktualizované vydání. S knihami není problém, vydavatel většinou se stará to, aby došlo k aktualizaci. O novelizaci tištěným zákonů nemluvě a dokonce i technických norem a předpisů. Také na placených stránkách a i webových stránek dochází k pravidelné aktualizaci.

0 0
možnosti