Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Miška Kvakin

24. 2. 2012 0:56
Není to morální, mělo by to být nezákonné

Paní Novotná, jé pardon, jéé, vy máte nové příjmení, že by nová svatba? I vy jedna tajnůstkářkoV

Ale na neveselou notu, je to děsné, jak politici zničili naši krásnou zem, naši vlastičku a jak je zde všecko zplundrované a rozkradené a ještě nemorální.

0 0
možnosti

Maura Irena

24. 2. 2012 1:49
Re: Není to morální, mělo by to být nezákonné

Myslíte skutečně, že to zvládla jen poměrně malá skupina lidí?:-/

0 0
možnosti

Kruton

23. 2. 2012 23:54
jsou fakticky dva způsoby získávání bohatství

dobrovolně a násilně. Dobrovolně to jde výrobou, poskytováním služeb a jejich směnou nebo také darem. Násilné získání bohatství může být zločinem nebo státem tj. politicky. Jakékoli násilné odebírání majetku jeho redistribuce nemůže být morální.

0 0
možnosti

Maura Irena

23. 2. 2012 23:59
Re: jsou fakticky dva způsoby získávání bohatství

To není, je účelná.

0 0
možnosti

Lady Humussprey

23. 2. 2012 22:59
Člověka, který si chce říkat člověk, dělí od opice schopnost

pustit ten ořech v lahvi z pracky. Jakmile jde o peníze, tak jak se lidově říká, "TO JE MASO". Nevím, jestli má Bůh smysl pro humor, ale dokáže hamouny neuvěřitelně potrápit. V tomto nehraje žádnou roli vzdělání, ani movitost člověka. Znám zubaře, který klidně nezaplatil malířovi pokojů a dluží mu dodnes a zrovna tak znám bezdomovce, který si všiml, že jeho kamarád má stokorunu a kvůli ní mu rozmlátil hlavu na maděru. Dovolím si i trochu adresnosti. Známý fotbalový boss Mirek Pelta se dověděl, že jeho bývalý bodyguard zemřel a nikdo mu nechce zaplatit pohřeb. Podotýkám, že toho bodyguarda pro něj dělal před 18 lety. Mirek dal natisknout parte, obvolal známé, dal vystrojit vkusný pohřeb i s krásným věncem a celé to zaplatil. Nechci odhalit svou identitu a tak nenapíši, co s ním mám společného já. Není bez zajímavosti, že jemu se peníze jen hrnou. Jak ho znám já, tak u něj není třeba ani to čestné slovo. Stačí se domluvit na chodbě. Sorry, ale něco takového je v ODS opravdu ojedinělé.

1 0
možnosti

Maura Irena

23. 2. 2012 23:02
Re: Člověka, který si chce říkat člověk, dělí od opice schopnost

To je hezké, co jste napsala. A máte pravdu. Chamtivost Bůh trestá. :-)R^

0 0
možnosti

Paeris Kiran

23. 2. 2012 22:00
Čestné slovo stále má váhu...

Ale ta je tak nějak podmíněna tím že ten člověk který mi ho dával už si nějak zasloužil mou důvěru. Nebo alespoň mám od lidí kterým nějak důvěřuji dobré reference na jeho jednání.

Přijmout čestné slovo od někoho koho neznám? To je kravina non plus ultra. To znamená přijmout "čestné slovo" od někoho u nějž není vůbec jisté že je čestný.

Jde velmi dobře spolupracovat s lidmi pokud je to oboustraně výhodné. Na takové spolupráci lze nějakou čest a důvěru vybudovat. Ale pomáhat někomu koho neznám? Asi jen v případě že budu mít zdroje a čas nazbyt.

Sociální systém je hlavním původcem antipatií- většinu zdrojů z něj dostanou lidi kteří těm kdo ho platí způsobují víc škody než užitku. V reálu je to jenom výpalné aby té škody neudělali příliš. Kámen úrazu je asi v tom že to výpalné neustále roste. A jsou dvě možnosti- A) Místo výpalného se začne vyplácet střílet B) Nebude z čeho na výpalné brát a nikdo nebude mít nic.

2 0
možnosti

Maura Irena

23. 2. 2012 22:06
Re: Čestné slovo stále má váhu...

Souhlas.!R^

0 0
možnosti