Děkujeme za pochopení.
J54i87ř92í 29M55i80k52š83í83k
Kdyby paní Irena věděla něco o skutečné gastronomii, tak by se výroky té paní nezabývala.Pan Pohlreich je v kuchařských kruzích něco jako paní Hanáková v kultůře!
Temelín ja
...
Pohlreichová, to že neumíš udělat knedlíky s omáčkou neznamená, že svíčková je špatná.
jarinka
Respektujme přírodní zákony, s nadcházející zimou
bychom měli začít jíst více zahřívací a tučná jídla. Svíčkovou, vepřovou se zelím, bramborák... Je to daleko zdravější, než jíst zeleninu, která v této roční době nemá v našem jídelníčku co dělat - rajčata, okurky apod. Prodávat tuto zeleninu v marketech po celý rok považuji za zločin, za původ různých chorob, depresí apod. Něco jiného je kysaná a skladovaná zelenina, jakou je zelí, kapusta, podzimní mrkev a kedlubny, růžičková kapusta, řepa atd. Takže když si někdo v tomto období dá v restauraci něco na velkém talíři se zeleninovou oblohou z čerstvých rajčat a okurek, ublíží si mnohem více, než kdyby snědl cmundu s uzeným masem a kysaným zelím. Autorce karma.
O19t83t58o 22Č22e15r57n62ý
Re: Respektujme přírodní zákony, s nadcházející zimou
Tak tady s Vámi souhlasím.
M78a76r54t55i42n 95Š34i12k
Názory
Myslím si, že i paní Pohlreichová má právo na vlastní názor. Kromě toho neřekla nic nepřípustného. Že jedí hlavně ryby a mořské plody? Zřejmě chtějí žít zdravě, tomu se nedá nic moc vytknout. Také nedostatek fantazie při vaření se v naší domácí kuchyni kritizovat může. Ale je to otázka dostupnosti surovin a čerstvých surovin zejména. S těmi kuřaty má samozřejmě pravdu. Ta naše neviděla denní světlo a trávu, to víme. No a tlačenka z papíru? Osobně ji tak nejím, kam bych dal ocet a cibuli.
Temelín ja
Re: Názory
Paní Phlreichová má jistě právo na svůj názor. Bohužel její názor přípomíná projev Hitlera před nastoupeným Reichstagem a tak k tomu lidé budou adekvátně přistupovat.
certik_bertik
nevím
mě teda svíčková nikdy moc extra nejela. Je to takový nechutný nasládlý bláto s dusivými knedlíky většinou
J86a67r87o12m28í18r 41K12r15á43l
Re: nevím
No, tak to jste zřejmě nejedl svíčkovou mojí tety ! Ona není svíčková jako svíčková.
tojsouveci
Svíčkov
Už mnoho let nechápu, že je pořád svíčková podsouvána jako těžké nezdravé jídlo.
V tém podobě ve vteré ji dělá většina domácností, tzn. kus libového zadního hovězího a mrkev, celer, petržel a osmažená cibulka, to všechno upéct, zeleninu rozmixovat a maso nakrájet + trocha zakysané smetany. Co je na tom sakra těžkého a nezdravého? To je nezdravá ta zelenina? Nebo to zadní hovězí? Nebo ty suroviny, ze kterých se dělá knedlík?
J62a80r16o14m41í11r 64K17r95á45l
Re: Svíčkov
Zřejmě ti kritici znaji tu kejdu ze školní jídelny, nebo z té "čtyřky" na rohu.
miter
ceska kuchyne je jaka je
nemusi chutnat kazdemu. Ja na ni nedam dopustit. A zajimave je, ze v Sydney jsou ceske restaurace v patek a v sobotu vecer plne. A rozhodne to nejsou jenom Cesi a Slovaci. Nevim jak pani polraichova (nebo jak se to pise, hledat to znovu nebudu, za to mi ta cuza nestoji) muze v Cechach zit s temi strasnymi Cechy a jejich prisernou kuchyni.
DlouhousekLihoslav
Re: ceska kuchyne je jaka je
dama se prizenila, zmenila jmeno a stala se strasne nobl necechem.
a proto je to desna autorita, vetsi nez rettigova
+Asterisk
auuuu
o čem to ta žena pochybná hovoří ? Má to nějaký kontext ?
V77á20c98l42a60v 33K31r77á72l
Ja ten clanek cetl pred okamzikem na Plesku
A dost mne to znechutilo. Hlavne pote, co jsem minuly tyden z archivu videl, jak si Zdenek chrochtal nad hot dogama v Chicagu. Ta pani je naprosta ta... jak se to slusne rekne? Nevzpomenu si ale vsak vy uz si dosadite... Jooo a karma.
DlouhousekLihoslav
Re: Ja ten clanek cetl pred okamzikem na Plesku
oh fuckac
jestli jeji mucho macho zral teplyho psa ze sojy a mletyho odpadu (parky v usa jsou stejny jako kdekoliv jinde, mozna jen pomer ecek a soji se lisi ale vsude je), tak to je touche pro jeho radoby snobskou slecnu. neni ona prizenena gurmanka ? jinak pepina z horne dolne co o jidlu vi tak leda ho... vaclavku obecnou ?
DlouhousekLihoslav
nevim co rekla nejaka pani pepikova
polrajchova nebo babicova
je mi to celkem jedno
narodni kuchyne jsou vec, ktere si lidi z dane zeme vazi, cizincum chutnat nemusi
ale netusim co je spatneho na okorenene rozmixovane zelenine se smetanou (spravne pomery a doladovani rodinna magie). asi nejsem dost in.
DlouhousekLihoslav
Re: nevim co rekla nejaka pani pepikova
jinak cim vic chce byt maly cechacek in, tim vic opovrhuje nos sam nad sebou (protoze on je taky cech), jen mu to nedochazi. protoze takovy maly cechacek, co si honi ego na svem svetactvi, je vetsinou jen zakomplexovany hlupak, ktery nema v sobe kousek hrdosti
Seznam rubrik
- Antika
- Román o orosených růžích
- Umění
- Vídeňské bonbónky
- In memoriam
- Články roku 2011
- 2011 Povídky z maloměsta
- Příroda a její dary
- Hudba pro specialisty na etno
- Zahrada
- 2013
- Územní členění a problematika
- Sociální problematika v ČR
- Martin a Liliana
- Biblické dějiny
- Stres. frustrace, deprese nebr
- 2014
- Mezi drakem a hadem
- Společnost
- Články roku 2010
- 2015
- Z historie
- Demokracie
- Politika
- Smlouvy nejsou kus papíru
- Rodina a život kolem ní
- Tajemství zdraví a krásy
- Umět vařit je -in -
- Povídky a novely na sobotu
- Moje domácí kuchyně
- Milostná lyrika
- Až budou padat hvězdy
- On ženatý, ona vdaná
- Můj rozmarný Bůh, harmonie
- Náboženství
- Občanský zákoník a předpisy so
- Pohádky
- Těžké chvíle s lehkým srdcem
- Filozofování s filozofy
- Ženou v každém věku
- Paragrafy
- 50 +
- Druhé housle
- Čtenářský deník
- Osobní
- Nezařazené
- Rok 2012
- 2017
- Rok 2016