Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby paní Irena věděla něco o skutečné gastronomii, tak by se výroky té paní nezabývala.Pan Pohlreich je v kuchařských kruzích něco jako paní Hanáková v kultůře!:-/

0 1
možnosti
TJ

Temelín ja

1. 11. 2012 8:49
...

Pohlreichová, to že neumíš udělat knedlíky s omáčkou neznamená, že svíčková je špatná.

3 2
možnosti

jarinka

1. 11. 2012 7:38
Respektujme přírodní zákony, s nadcházející zimou

bychom měli začít jíst více zahřívací a tučná jídla. Svíčkovou, vepřovou se zelím, bramborák... Je to daleko zdravější, než jíst zeleninu, která v této roční době nemá v našem jídelníčku co dělat - rajčata, okurky apod. Prodávat tuto zeleninu v marketech po celý rok považuji za zločin, za původ různých chorob, depresí apod. Něco jiného je kysaná a skladovaná zelenina, jakou je zelí, kapusta, podzimní mrkev a kedlubny, růžičková kapusta, řepa atd. Takže když si někdo v tomto období dá v restauraci něco na velkém talíři se zeleninovou oblohou z čerstvých rajčat a okurek, ublíží si mnohem více, než kdyby snědl cmundu s uzeným masem a kysaným zelím. Autorce karma.

10 2
možnosti
Foto
Re: Respektujme přírodní zákony, s nadcházející zimou

Tak tady s Vámi souhlasím.

1 0
možnosti
Foto

M78a76r54t55i42n 95Š34i12k

1. 11. 2012 7:16
Názory

Myslím si, že i paní Pohlreichová má právo na vlastní názor. Kromě toho neřekla nic nepřípustného. Že jedí hlavně ryby a mořské plody? Zřejmě chtějí žít zdravě, tomu se nedá nic moc vytknout. Také nedostatek fantazie při vaření se v naší domácí kuchyni kritizovat může. Ale je to otázka dostupnosti surovin a čerstvých surovin zejména. S těmi kuřaty má samozřejmě pravdu. Ta naše neviděla denní světlo a trávu, to víme. No a tlačenka z papíru? Osobně ji tak nejím, kam bych dal ocet a cibuli.;-)

5 0
možnosti
TJ

Temelín ja

1. 11. 2012 9:08
Re: Názory

Paní Phlreichová má jistě právo na svůj názor. Bohužel její názor přípomíná projev Hitlera před nastoupeným Reichstagem a tak k tomu lidé budou adekvátně přistupovat.

3 2
možnosti
C

certik_bertik

1. 11. 2012 6:54
nevím

mě teda svíčková nikdy moc extra nejela. Je to takový nechutný nasládlý bláto s dusivými knedlíky většinou

0 1
možnosti
JK
Re: nevím

No, tak to jste zřejmě nejedl svíčkovou mojí tety !   Ona není svíčková jako svíčková. :-)

3 0
možnosti
JN

tojsouveci

1. 11. 2012 6:27
Svíčkov

Už mnoho let nechápu, že je pořád svíčková podsouvána jako těžké nezdravé jídlo.

V tém podobě ve vteré ji dělá většina domácností, tzn. kus libového zadního hovězího a mrkev, celer, petržel a osmažená cibulka, to všechno upéct, zeleninu rozmixovat a maso nakrájet + trocha zakysané smetany. Co je na tom sakra těžkého a nezdravého? To je nezdravá ta zelenina? Nebo to zadní hovězí? Nebo ty suroviny, ze kterých se dělá knedlík? 8-o

4 0
možnosti
JK
Re: Svíčkov

Zřejmě ti kritici znaji tu kejdu ze školní jídelny, nebo z té "čtyřky" na rohu.

3 0
možnosti
M

miter

1. 11. 2012 3:30
ceska kuchyne je jaka je

nemusi chutnat kazdemu. Ja na ni nedam dopustit. A zajimave je, ze v Sydney jsou ceske restaurace v patek a v sobotu vecer plne. A rozhodne to nejsou jenom Cesi a Slovaci. Nevim jak pani polraichova (nebo jak se to pise, hledat to znovu nebudu, za to mi ta cuza nestoji) muze v Cechach zit s temi strasnymi Cechy a jejich prisernou kuchyni.

9 1
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

1. 11. 2012 4:07
Re: ceska kuchyne je jaka je

dama se prizenila, zmenila jmeno a stala se strasne nobl necechem.

a proto je to desna autorita, vetsi nez rettigova ;-D

5 1
možnosti
+

+Asterisk

1. 11. 2012 1:50
auuuu

o čem to ta žena pochybná hovoří ? Má to nějaký kontext ?

3 1
možnosti
HH

Mina Harker

1. 11. 2012 2:05
Re: auuuu

to jako Irca Novotna? U te kontext nehledejte.

2 1
možnosti
VK
Ja ten clanek cetl pred okamzikem na Plesku

A dost mne to znechutilo. Hlavne pote, co jsem minuly tyden z archivu videl, jak si Zdenek chrochtal nad hot dogama v Chicagu. Ta pani je naprosta ta... jak se  to slusne rekne? Nevzpomenu si ale vsak vy uz si dosadite... Jooo a karma.

10 0
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

1. 11. 2012 1:35
Re: Ja ten clanek cetl pred okamzikem na Plesku

oh fuckac ;-D

jestli jeji mucho macho zral teplyho psa ze sojy a mletyho odpadu (parky v usa jsou stejny jako kdekoliv jinde, mozna jen pomer ecek a soji se lisi ale vsude je), tak to je touche pro jeho radoby snobskou slecnu. neni ona prizenena gurmanka ? jinak pepina z horne dolne co o jidlu vi tak leda ho... vaclavku obecnou ?

4 0
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

1. 11. 2012 1:09
nevim co rekla nejaka pani pepikova

polrajchova nebo babicova

je mi to celkem jedno

narodni kuchyne jsou vec, ktere si lidi z dane zeme vazi, cizincum chutnat nemusi

ale netusim co je spatneho na okorenene rozmixovane zelenine se smetanou (spravne pomery a doladovani rodinna magie). asi nejsem dost in.

11 0
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

1. 11. 2012 1:13
Re: nevim co rekla nejaka pani pepikova

jinak cim vic chce byt maly cechacek in, tim vic opovrhuje nos sam nad sebou (protoze on je taky cech), jen mu to nedochazi. protoze takovy maly cechacek, co si honi ego na svem svetactvi, je vetsinou jen zakomplexovany hlupak, ktery nema v sobe kousek hrdosti

7 0
možnosti