Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proto si myslím, že všichni, kteří jsou ze zákona chráněni před zodpovědností, děti poslanci atd, by měli dostávat fyzické tresty. Jel jsi načerno, 25 na zadel, oháníš se imunitou, 50 na zadel atd.

1 0
možnosti

Dobře si to exekutoři a inkasní agentury prolobbovaly. Inu, Tur....omlouvám se Turkům, ino, Česká republika.

1 0
možnosti

No paragrafy jsou klikaté. Nezletilý, který spáchá majetkový trestný čin není trestně odpovědný a 12-ti letý dítě za jízdu na černo ano. Jenom mne mate jedna věc. Jak ověřil revizor totožnost ditěte? Cestující je povinen předložit doklad totožnosti pokud nemá platnou jízdenku. Co předloží dítě "Žákovskou knížku"??? I kdyby ano, není to doklad totožnosti.

5 0
možnosti

U trestných činů je to jiná kávička. U občanskoprávních sporů se řídíme občanem.Revizorem počínaje si to všichni vykládají účelově. Alespoň to tak vypadá.

0 2
možnosti

Existuje něcio, co se nazývá právem na sprtavedlivý proces. Součástí práva na spravedlivý proces je i to, že o řízení je osoba, které se týká uvědoměna.  Jestliže  nezleletilý nebo kdokoliv jiný (nesvéprávný) nemá procesní práva, tato přecházejí na jeho ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCE. či OPATROVNÍKA. Ergo nejpozději v době kdy  DP zahájí řízení o pokutě,  a u soudu již NAPROSTO NUTNE musí být OSLOVEN  ZAK ZASTUPCE, který jediný může mít za dítě procesní způsobilost.  V momentě kdy toto učiněnio není jedná se o porušení ZÁKLADNÍCH PRÁV jmenovitě práva na spravedlivý proces a veškeré další púkony jsou v rozporu s Ústavou.

4 0
možnosti

To je celé pravda. Pokud se zástupce nezletilce dozví o této skutečnosti, musí ihned zareagovat, že nebyl předvolán.

0 2
možnosti

Vlasta Vlk, s kterým tyto problémy už nějaký den diskutujeme má k tomuto problému poznámku, kterou bych ráda takto zveřejnila: Soudci by s odvoláním na platnou legislativu v souladu s ústavním pořádkem a zejména tu, která se týká práva dětí, mohou exekuční návrhy na dětské dluhy zamítat. Bylo by to jejich soudcovské  rozhodnutí, ke kterému jsou oprávněni.

0 0
možnosti
Foto

Nemohou zamítnout žalobu na exekuční dluhy-jediné co mohou je zamítnout žalobu na platební rozkaz-pokud byl vydán právoplatný platební rozkaz a nebyl uhrazen musí soud nařídit exekuci-jinou možnost už pak nemá

1 0
možnosti