Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Štěstí? Co je štěstí? Muška jenom zlatá...

Pocit štěstí je základem zdravého života.

Ke štěstí potřebuji lásku, milovat a být milován. Láska je odměnou každého šťastného života.

Základem našeho štěstí jsou naši šťastní rodičové. Ale to je celkem vzácné. Pak hledáme svoje štěstí u filosofů. Dokážeme však jejich poznání zužitkovat ve svém životě?

Přidám svůj aforismus: Při životě drží člověka sex a práce. Na stará kolena nám zbývá jen ta práce.

Desatero je cesta ke štěstí ve společnosti. Ježíš z Nazaretu staví život na Pravdě a Lásce. Bez Pravdy a Lásky není člověk šťastný osobně ani ve společnosti!

Bez Pravdy a Lásky se daří Zlu! Jak hluboké bylo myšlení Václava Havla, že Pravda a Láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!

:-)

2 0
možnosti

Moc hezký čtení, nutí k větší sebereflexi. Ovšem velké štěstí je asi jen vzácnou a krátkodobou záležitost. Už kdysi pan doktor Plzák, blahé paměti pravil mj.,že trvale šťastný může být leda idxxt. Ty menší pocity spokojenosti si však užívám po celý den ....R^:-)

1 0
možnosti

Díky za pohled. Já si myslím, že štěstí je pocit spokojenosti a vyváženosti, který si člověk je schopen udržet, ať se děje co se děje, nebo alespoň pokud neutrpí nějakou zásadní újmu: dejme tomu, že mu vlak ujede nohy, nebo mu umřou najednou všichni členové rodiny - pak to po něm na chvíli chtít nebudeme, ale měl by se časem i bez nohou a rodiny k pocitu vnitřního štěstí být schopen vrátit. Pokud není, můžeme říci, že na něčem ulpíval - na svém těle či milovaných blízkých a bez toho už štěstí nedosáhne. Takže jogínsky: na ničem neulpívat a být na vše připraven a se vším smířen.

1 0
možnosti

To se mi líbí. V

0 0
možnosti